Barion Pixel

A szabadság egyik definíciója: suhanás két keréken

Benedek Csanád

2022.11.08.

3.5 perc

Photo Vagabond – A Tribe Story

Dan Milner egy több mint fotós hardcore downhilles arc. Az ő miértjeibe pillanthatunk bele. Miért csinálja, minek csinálja, kinek csinálja? Elsősorban magának, de te is láthatod, amit ő lát, mert kiváló fotós. A képek magukért beszélnek.

Az igazat megvallva, hirtelen nem is tudom kiről kellene hogy szóljon a cikk. Dan Milner montifotós túraarcról, (ahogy viccesen őt hívják „Cyclesphotovagabond”), vagy Craig Grantről, aki a Yeti Cycles-nak szemet-lelket gyönyörködtető downhilles filmeket készít. Végül egy harmadik utat választottam, szóljon a természet és a biciklizés összhangjáról, az ő szűrőjükön keresztül.

Dan Milner a kamera mögött
Irigylésre méltó „csináld utánamok”

Milner 1985 óta bicajozik. Volt idő amikor versenyszerűen DH-zott, 1993 óta pedig rendszeresen publikál fotókat. Az évek alatt saját erejéből lrtt a biciklisport egyik elismert fényképésze.

A természetben él, és maga is természetes. Utálja az Insta-szűrőket, a helikoptereket és a nyafogó sztársportolókat. Tisztában van vele, hogy mekkora kiváltság, hogy végigutazhatta a világot. Az Alpok felhőkbe borult völgyeitől a forró etióp falvakig mindenhova benézett a kamerája lencséjével. Két dolog érdekelte: a tökéletes felvétel és a két kerék iránti szenvedélye.

A kisfilm a különleges képi világával hódít. Mindemellett Dan sosem félt olyan helyekre elmenni, bicajozni, fotózni, mint Afganisztán vagy Etiópia. El is mondja, hogy sosem a hidegtől, melegtől, leszakadó hidaktól vagy a kemény tereptől félt, hanem a váratlanul kialakuló hadiövezetektől és a hadurak szeszélyeitől.

Az emberek mindenhol ugyanolyanok és szívesen elkérik egy
körre a bicajod. A gyermeki lelkesedés mindenkiben benne van.

A sport- és természetfotózás, és (ha még inkább ráközelítünk a kerékpáros fotós élete) Dan Milner világa. Egy olyan ablak, amin érdemes benézni. Erről szól a Photo Vagabond.

Bemutatja a Yeti Cycles
Nem tudom a Yeti Cyclest be kell-e mutatni. Bemutatja ő magát elég jól a filmjei által. Maga a márka sem piskóta, kell egy guriga, hogy gurulj, de nyugi, olcsóbban is lehet downhillezni. Egy biztos, kevés sport köszönhet olyan sokat a drónoknak, mint a hegyi biciklizés. Eddig, ha nem volt kéznél egy helikopter, nem tudtad mindig megmutatni a teljes díszletet, a tájat ugyebár. Most ez a világ kinyílt. Akinek van ízlése, stílusa, és el tud menni ezekre a helyekre, a környezet adja magát, a bicajosok meg alig várják, hogy zúzhassanak lefele.

Craig Grantről külön is fogunk írni, de addig is nézzünk bele a Yeti Cyclesnak készített downhill-videókba. A kisfilmek nem hosszúak, 5 perc körül mozognak. Mentsd el hétvégére vagy estére, mert igazi csemegék!

Iceland Escape „Proven Here”.
Ezért akár fizetek is, hogy megnézzétek. Kérjétek el a számom a szerkesztőségtől és küldd a számlaszámod!

Pacific Northwest

ColoRADo

Ha érzed a késztetést vagy magad is szeretsz filmezni, bicajozni a természetben, akkor itt az összes link hozzájuk. Vizuális orgazmushegyek, tájképpornó, és persze veretős zúzdák lefele a hegyeken.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek
No data was found