Barion Pixel

Taco rajongók figyelmébe: Tex-Mex hétvége Terézvárosban!

Interjú a Zimek Pálinka Manufaktúra ügyvezetőjével

Gasztro
„Csak annyit egyél, amennyi jól esik. Ne siess, senki sem veszi el előled.” Hányszor, de hányszor hallottunk ezeket az intelmeket a családi ebéd közepette, ám...
Az evés egyidős az emberiséggel. Ezt a mondatot poénnak szántam, mert persze mi lenne, ha nem ennénk. Nem lenne emberiség. Az igaz azonban, hogy maga...
Nor/ma Grand is kilátogatott a Kenyérlelke fesztiválra, ha már ott volt meg is nyerte a fődíjat. Jövő augusztusig a Nor/mában kapható hivatalosan is az ország...
Augusztus 31. és szeptember 3. között az ázsiai street foodé lesz a főszerep a Kazinczy utcai Botellón Teraszon, ráadásul nem is akármilyen meghívottak jóvoltából. Az...
Sose felejtem el ahogy vonszolom magam az akkori Moszkva téren a Káplár és a Fáraó között azon morfondírozva, hogy egy ekkora csomóponton miért nincs több...
TAPAS, SANGRÍA, FIESTA! Készen álltok gasztroturnénk következő állomására, ami Spanyolországba repít titeket?Ebben a hónapban sem maradunk gasztrofesztivál nélkül, július 6-9 között belekóstolhattok a tapasok csodálatos...
A Fekete, a Norma, a Major és a Norma/Grand egyik tulajdonosával, Gerzsenyi Andrással beszélgettem a visszatérő, de szerencsére megváltozott turistákról, a megfelelő alapzajról és a...
Taco, tequila és tánc. A gasztroturnénk következő állomása nem más, mint Mehikó. Közismertebben Mexikó. Május 19-22 között belekóstolhattok a fiesta művészetébe, és sok-sok más finomságba...
Bár az ínyenc csemegék és nyalánkságok tárháza végtelen, akad köztük egy, amiért mindenki ugyanúgy odavan és hasonlóképp rajong. Van a falatok közt egy, ami kitűnik...
Viharbükk a druida papnő fája Szűzi Istennő, aki beezüstözöd ezeket a szent, öreg fákat” A Normafa a Sváb-hegy–János-hegy-vonulat déli csúcsa. A két hegy között egy...
Kahlotól a kályháig Napsütötte Mexikánaán: avagy festmények, ízek, szerelmekFrida Kahlo művészetével és receptjeivel, a középpontban április 16-án indítottuk útjára a Frida’s Fiestas eseménysorozatot. Igen receptjei....
A magát apostolként aposztrofáló Bicsérdy Béla egyéni reform életmódot dolgozott ki az 1900-as évek elején, ami alapvetően a hús elhagyásáról és a nyers ételfogyasztásról szólt....
A svédek titka a beépíthető konyhán és sok minden máson kívül a péksüteményeik. Zoli a Nor/Ma Grand projekt főnöke egészen a titkok országába utazott, hogy...
Halk pizzák szállingóznak a csalóka napfényben a Millenáris Széllkapu parkban, hol mosolyog rád a Zsiráf, Buda szívében a dombtetőn. Egy téli Krúdy-novella is kezdődhetne így,...
A Nagymező utcai Kis-Mexikó, a Tereza vaslapon sergecő tacoira és jéghideg Margaritáira sosem volt panasz. Az étterem 2018 nyarán debütált, és dacolva az elhúzódó pandémia...
Létezik egy alternatív magyar nagykövetség Lisszabonban. Kimondottan elfogult véleményem szerint az egyik legeredményesebb Magyarország imázsközpont széles e kontinensen. Ez nem más, mint a csupán 9...
Titkos éttermek kulináris kalandoroknak. A világ legjobb rejtett éttermei vannak annyira sznobok, hogy nem reklámozzák magukat. Létezik egy világ, aminek csak a szélét súroljuk ebben...
A Nor/Ma grand eredetileg egy északi stílusú kézműves pékségből felnőtt vendéglátóhely, amely továbbra is kiemelt figyelmet fordít a gyökereire. Viszont most itt a karácsony és...
Noha rengeteg díjat nyert már a cég, azt gondolom, hogy nem mindenki ismeri a Zimek Pálinka termékcsaládot, mesélj kérlek egy kicsit, hogyan kezdődött, mit érdemes...
Megfázás, kemoterápiás kezelés és egyéb megbetegedés esetén előfordulhat, hogy elmegy az ízérzékelésünk, és bedugult orrunk miatt az illatokat, szagokat sem érezzük úgy ahogy kellene. Biztos...