Barion Pixel
Média
Tengler Gergely neve ismerősen csenghet azoknak, akik már jártak slam poetry esteken. A közismert slammer a mindennapokban egy mozgássérült barátját látja el. Az, hogy hivatalos körülmények között másoknak segíthet, nem új feladat számára, hiszen éveket dolgozott hajléktalanszállón.

Tovább olvasom »

Nita számára fontos, hogy a zeneszerzés mellett legyen civil munkája is. Bár a callcenterezés olykor embertpróbáló helyzetek elé állítja, csak így juthat elég ideje szóló projektjére, az artpop-os, szintipop-os ‘imanexperiment’-re.
Tőrös Balázs kérdez! Pátkai Rozina MINKA, Bernáthy Zsiga és Riederauer Richárd válaszol! A téma pedig a trió egyedülálló kollaborációjának eredménye, egy teljesen új zenei megoldás formájában, amit a nagyközönség szeptember 12-én élhet át személyesen egész estés koncert formájában az Akvárium NagyHalljában.
Sorozatunk olyan embereket mutat be, akik mind rendelkeznek egy különleges második élettel – a hétköznapi életük, munkájuk, családjuk mellett viszik az álmukat is, és van egy második a hétköznapitól merőben eltérő színtere az életüknek. Az első részben megismerhetitek Chunt, aki gyermekszívsebészként dolgozik, de szabadidejében képeket fest. Az epizódból...
Kata pszichológusként emberek lelkével foglalkozik, őt pedig a főzés és a gasztronómia teszi igazán boldoggá. Zöldségkrémjeiből szakácskönyvet írt, Babramegy nevű gasztroblogjában a fenntartható táplálkozáshoz csinál kedvet és kipróbálja magát London egyik legmenőbb éttermének konyháján.
A Subkult sorozat olyan gyűjtőket mutat be, akiknek a pénz és energia nem számít, ha a szenvedélyükről van szó. Olyan szubkultúrák ezek, amelyek az elmúlt évek során észrevétlenül épültek be a tömegkultúrába, ám még ma is sok rejtély és kérdés övezi őket. A második epizódban a hűllőtartók világába...
Ebben az epizódban megismerhetjük Mátét, aki a hétköznapokban kreatív szakemberként dolgozik. Megtudhatjuk, hogy mennyire képes az embert fejleszteni és segíteni céljai elérésében valami, ami kiszakítja a hétköznapok szürkeségéből. Az ő esetében ez a fal- és sziklamászás.
Geri egy parfümériában dolgozik, ám hétvégén drag queenként veti bele magát és pink magassarkúját az éjszakába. Társadalmi elvárások vs. Geri Glam az “Egy élet nem elég” második epizódjában.
A Subkult sorozat olyan gyűjtőket mutat be akiknek pénz és energia nem számít, ha szenvedélyükről van szó. Olyan szubkultúrák ezek, amelyek az elmúlt évek során észrevétlenül épültek be a tömegkultúrába, ám még ma is sok rejtély és kérdés övezi őket. Az első epizódban a tornacipő gyűjtők, azaz a sneakerhedek mesélnek.