Barion Pixel
Podcast
Filmajánlónk 7. részében Géza ismét beszámolót tart, ugyanis a Marrakech-i Nemzetközi Filmfesztiválon járt. Az adásba kerülő izgalmas alkotások terén pedig ezúttal teljes egyetértés született. Íme a Bazska, Gábor és Géza alkotta trió legfrissebb ajánlása.

Tovább olvasom »

Újabb körkép a filmek világából két szakavatott filmlexikonunk, valamint filmrajongó műsorvezetőnk interpretálásában. Kultfilm rovatunkban ezúttal az Utolsó Cserkész kerül újra felevenítésre.
Az előző adásban kiveséztük a Velencei Filmfesztivált és ha már fesztivál, természetesen nem hagyjuk szó nélkül a saját, magyar filmes eseményünket, a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált sem, amelyre nagyon büszkék vagyunk. Főleg ha közöttünk ül az esemény főszervezője, Géza! Elindítjuk a 4BRO kultfilm rovatot is, amelyen belül mindig felidézünk egy-egy halhatatlan filmet és annak kulisszatitkait.
Ezúttal olyan filmekről esik szó, melyek nem feltétlen jönnek veletek szembe a különböző filmes portálokon. Továbbá kapóra jött, hogy Géza éppen a Velencei Filmfesztiválról tért haza, így a friss beszámolója lehetett harmadik adásunk főbb csapásiránya.
Legfrissebb adásunkban ajánlunk egy rejtett gyöngyszemet – a Vörös Rakétát a nagyszerű rendezőtől Sean Bakertől, továbbá nem megyünk el a VOX magazin jubileuma mellett sem és Csákvári Gézának köszönhetően betekintést kapunk a Cannes filmfesztivál kulisszái mögé.
Két élő filmlexikon és egy megszállott filmrajongó műsorvezető. Ők segítenek nekünk ezentúl eligazodni a hatalmas mozi és stream kínálatban, mindezt sok érdekes háttérsztori kíséretében. Ezennel kezdetét veszi rendszeresen jelentkező filmklubunk első epizódja.
Szárnyas oltárok és szárnyaló beszélgetés, tisztán és őszintén, egyenes kanyarokkal, látszólag céltalanul a cél felé.
Nem a bolygót kell megmenteni, hanem minket. Jósa Viktorral beszélgetünk a klímaváltozásról.
Festészetről beszélni olyan, mint építészetről táncolni. Mi mégis megtesszük. Kisrealista beszélgetés a kisképző tanárával. Rap szociológia és helyzetjelentés.
Ipari forradalom a pénztárcádban. Györfi András a Kripto Akadémia szakértője kalauzol el minket a decentralizált pénzrendszerek hegyes völgyes világában.
Szörfös, gördeszkás, BMX-es, bohém világjáró, aki lelki békéjét végül szabadtüdős búvárként a Kanári-szigeteket körülvevő végtelen nagy kékségben találta meg. Első podcastünkben az Atlanti-óceán és a búvárelme mélységeibe merülünk alá!