Barion Pixel

A Botellón Terasz 4 napig közel hozza a Távol-Keletet

4BRO

2022.08.26.

3 perc

Augusztus 31. és szeptember 3. között az ázsiai street foodé lesz a főszerep a Kazinczy utcai Botellón Teraszon, ráadásul nem is akármilyen meghívottak jóvoltából.

Az ízfelelősök listája magáért beszél, és ezt érteni is fogod, ha megkóstolod Ázsiát.

Kicsi Japán “Sushi” I 101 BISTRO I Kao Niaw Ping Kai I FineSake Budapest I ramenka I ZHU & CO I Vietnámigulyás.hu I Petrol Beer & BBQ

A 4 napos feszt Asian street food market második alkalommal hozza el nekünk az autentikus hangulatot.

Útjaidat akármerre bolygod, […] veled jön egy makacs íz, egy halk dal.” –mondja Babits Mihály

Ízek, színek, égtájak egybeolvadnak egy emlékben. A Botellón következő kulináris kalandozásának alkalmával a nem is oly távoli Távol-Kelet felé veszi az irányt. Kontrasztok, textúrák, friss megoldások, klasszikus ízek, egzotikus italok. Tarts velünk a fűszerek páratlan világába!

Ázsia a legnagyobb kontinens, és bizonyítottan a legnagyobb ízkavalkádot varázsolják az asztalra az összes földrész közül. Létezik ugyanis olyan, hogy ételek világtérképe, ízhálozat és táplálékháló.

Barabási Albert-László hálózatkutató fizikus és a Barabási Lab (bármily meglepő) még a nemzeti konyhák ételeit is vizsgálta. Ázsia ízvariációi pedig közelítenek a végtelenhez. Egy élet is kevés, hogy megismerd a különböző kultúrák izgalmas kombinációit. Lehet ezért van lélekvándorlás? Ki tudja? Mindenesetre minden íz egy falattal kezdődik.

Vajon léteznek-e általános összefüggések a hagyományok vagy az egyéni ízlés keresztmetszetében?
Természetesen vannak alapok, amit mindenki használ, de mit kombináljunk mivel. Mi határozza meg, hogy milyen ízösszetevőket használjunk? Sok a kérdés, és oly rövid az élet, hogy kisüssünk valamit. Az európai és az észak-amerikai konyha hasonlót hasonlóval elv alapján működik.

Ezzel szemben az ázsiai konyha egy olyan ízlabirintus, amiben minden szobából még egy szoba nyílik. Illatok, formák végtelen variációja. Minden íz egy történetet mesél el. Ázsia helyett egyszerűbb, ha azt mondjuk univerzum, mert még a szakértők se ismernek minden ízbolygót. Harapj bele egy pillanatba, ami örökké a tiéd lesz! Ezért érdemes kísérletezni. Tartalmas élet csak tartalmas étellel lehetséges. Az ázsiai tartalmak mindig elhozhatják az újdonság élményét.

Az étel orvosság, örömforrás és esemény. A street food ünnep Ázsiától napnyugatig tart. Az ázsia szó jelentése egyébként akkád Asu-napkelet szóból eredeztethető, vagy görögögtől? Ezt személyesen is megvitathatjuk Aug. 31., 17:00 és szept. 3., 22:00 között a Botellón Teraszon.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Gasztronómiainak kicsit sem nevezhető kalandozások az evőversenyek világában

Étkezési kulturális érdekességek

Az ország legfinomabb kenyere

Kipróbáltuk a budai skybárt – nem csak sör mániásoknak

A spanyol gasztronómia szerelmesei készüljenek – Spanish Food Fiesta a Botellón Teraszon

Pékáruból skandinávot, kávéból sajátot kínál a Norma/Grand – interjú Gerzsenyi Andrással