Barion Pixel

A spanyol gasztronómia szerelmesei készüljenek – Spanish Food Fiesta a Botellón Teraszon

Kiss-Dózsai Flóra

2022.07.01.

2.5 perc

TAPAS, SANGRÍA, FIESTA!

Készen álltok gasztroturnénk következő állomására, ami Spanyolországba repít titeket?
Ebben a hónapban sem maradunk gasztrofesztivál nélkül, július 6-9 között belekóstolhattok a tapasok csodálatos világába a Botellón Teraszon. A spanyol gasztronómia legjavát ehetitek végig: tapas különlegességek minden mennyiségben, a finom falatok mellé pedig elmaradhatatlan a jéghideg Sangría!

Spanyol különlegességek
Ha valaki nem lenne elég jártas a spanyol gasztronómiában és ital különlegességekben, akkor íme egy kis gyorstalpaló! A Sangría eredeti spanyol, bor alapú gyümölcsös ital kevés alkoholtartalommal, amit jéghidegen érdemes fogyasztani. Ebben a melegben nem is tudunk elképzelni más hűsítőt! A tapast lényegében azért találták ki a spanyolok, hogy valami felszívja az alkoholt. A szó spanyolul ‘fedőt’ jelent, régen többnyire a bor lefedésére használt ételdarabot nevezték így, amit azért tettek a pohárra, hogy a bogarak ne essenek bele az italba, a kis falatokat pedig két töltés között megették. Tulajdonképpen bármilyen étel lehet tapas, a lényeg, hogy megfelelően kis darabokra vágják fel a zöldséget, húst, sajtot, krumplit, – a határ a csillagos ég – és kézzel fogyasztható legyen. A legismertebb tapasok a padron, vagyis csípős grillezett paprika és a croquetas, ami egy besameles krokett sonkával, de a különböző tengeri herkentyűk vagy a sült kolbász is nagyon népszerű. Tökéletes kisérője egy hosszú estének!

A négy nap alatt a finom falatokért természetesen a legjobbak felelnek:

PinxtoLa NubeBontxoMazel Tov x TerezaArquitecto PitpitMangalica és Társai Macarena

FIESTA
A spanyol ünnepek, vagyis ‘Fiesták’ a spanyol nép egészét szimbolizálják. Színesek, hangosak, egyszóval óriási bulikat csapnak. Az ország számtalan Fiestája egyébként valamilyen vallási ünnepere vezethető vissza, gyakran egy-egy védőszent tiszteletére rendezik. De ne aggódj, hogy nem vagy most Spanyolországban, a Botellón Terasz elhozza neked az igazi spanyol életérzést! A fergeteges fesztivál elengedhetetlen eleme lesz még a vérpezsdítő élő zene, amire garantáltan táncra perdülsz majd pár pohár Sangría után. Az biztos, hogy a spanyolok tudnak élni. Mi már nagyon készülünk, úgyhogy fel a sombrerokkal, és gyertek ti is a 4 napos FIESTÁRA a belváros kedvenc dzsungelébe!

A fellépőkkel kapcsolatos további információt IDE KATTINTVA találtok.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Gasztronómiainak kicsit sem nevezhető kalandozások az evőversenyek világában

Étkezési kulturális érdekességek

Az ország legfinomabb kenyere

A Botellón Terasz 4 napig közel hozza a Távol-Keletet

Kipróbáltuk a budai skybárt – nem csak sör mániásoknak

Pékáruból skandinávot, kávéból sajátot kínál a Norma/Grand – interjú Gerzsenyi Andrással