Barion Pixel

Egy falat Mexikó – Kukoricaisten gyermekei a Botellón Teraszon

4BRO

2022.05.18.

3 perc

Taco, tequila és tánc.

A gasztroturnénk következő állomása nem más, mint Mehikó. Közismertebben Mexikó.

Május 19-22 között belekóstolhattok a fiesta művészetébe, és sok-sok más finomságba a Botellón Teraszon! Mexikóban igazán szeretnek enni és ünnepelni, ugyanis náluk van a világon a legtöbb hivatalos munkaszüneti nap, ami mindig jó alkalom megmártózni a kulináris gyönyörökben.

Készüljetek, mert a maja napisten, Napuche, besüt a belváros dzsungelébe
és négy napig Kis-Mexikó lesz a Kazinczy utcában.

A nassolnivaló pikáns falatokat kiállító éttermek, akik elhozzák nektek Mexikó legjavát pedig:

Chile a legfontosabb Mexikóban
A mexikói konyha az évszázadok során több kultúrából vett át különféle dolgokat. Ma az indián, az amerikai és az európai ízlések egyvelege. Az egykori azték, maja és spanyol kulináris hagyományok keveredéséből jött létre. A fűszerezésénél nagy szerepet játszik a chili és a lime. A mehikánó ízvilág egyik legfőbb jellegzetessége az ezeken alapuló, fűszeres öntetek. A chilit amúgy régebben chile-nek hívták, sőt sok helyen még mindig ez a neve.

Guacamole, chipotle, salsa verde
Az egyik legismertebb mártás a guacamole, amely nálunk is nagyon népszerű. Avokádó, hagyma, néhány csepp lime frissen préselt leve, koriander, só és bors keveréke – nagyon intenzív ízélmény, aminek nagyon egyszerű a létrehozása. A chipotle jellegzetesen közép-amerikai fűszer: fafüstön szárított jalapeno paprika. Moritas néven is ismert. A salsa verde, vagyis a zöldszósz, nem is egy szósz, hanem maga a hideg, nyers szószok családja, amelyek apróra vágott fűszernövényeken alapulnak.

Ami nekünk a kenyér, az a mexikói konyhában a tortilla.
A tortillák, alapok, tulajdonképpen, mint egy ízfestő vászna, nagyon szabadon variálható, hogy mi kerül bele. A mexikói manna aromás, pikáns és finom, ezért is van benne évtizedek óta a világon a tíz legnépszerűbb konyhák között.

Nassolhatod a nachot, és kóstolgathatod a fajiták fajtáit, beborítod a burritód és taco takarodóig.

Hogy a hamisítatlan mexikói életérzés teljes legyen, élő zenével is készül a Botellón Teraszon.
Péntek 19:30, Amine Naami, Szombaton 19:30-tól 3Coyotes hozza el a chillezős, chilis hangulatot.

Fontos apróság: a mexikói napok alatt szombat, vasárnap már 14:00-tól nyitva van a Botellón Terasz. Kutyákok, barátok, hozhatod őket bátran és bátortalanul is.

Vibráljon a levegő, repüljenek a sombrerok, és az sem baj, ha egy kis tequila is folyik…

VIVA LA ZAPATA!

VIVA LA FIESTA!

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Gasztronómiainak kicsit sem nevezhető kalandozások az evőversenyek világában

Étkezési kulturális érdekességek

Az ország legfinomabb kenyere

A Botellón Terasz 4 napig közel hozza a Távol-Keletet

Kipróbáltuk a budai skybárt – nem csak sör mániásoknak

A spanyol gasztronómia szerelmesei készüljenek – Spanish Food Fiesta a Botellón Teraszon