Barion Pixel

Csevej társaságok – Az Atlasztól egészen Kalkuttáig repít a Pingrumba

Heartbreak High

2021.04.15.

3 perc

A letisztult ízlés és a „communal power” hozta az elsöprő sikert a hetedik kerületbe, amikor itthon teljesen új térségek ízeivel megnyílt a Dobrumba. A tervek szerint jobban „ottmaradós” – late night – étterem lett volna, de hirtelen olyan sokan kezdtek asztalt foglalni, hogy a gyakorlatban egy kultikus közel-keleti étterem született a pillanatok tört része alatt.

A tulajdonosi kör gyakorlott világutazókból és Budapest régi formálóiból áll: Toldis, Lärmos arcok, az NVC, vele a Központos társaság és persze Laki Eszti. A világos szándék és a tapasztalat utat tört magának. Nem meglepő hát, hogy baráti társaságuk karja sok más társasághoz is elért, hamar elfogadtatva a Dobrumbát Budapesten. A megállíthatatlan siker a jövőt vetítette előre, így felmerült a kérdés: hova tovább és mit is tovább.

A konyha mérete megkötötte a bővülés lehetőségének kereteit a hetedik kerületben, a „shared” tányérok és kötetlen vacsoramenük rajongói egyértelműen új egységet szerettek volna, így találták meg Ping úr elhagyatott éttermét az egykori Moszkva tér kellős közepén. Az ingatlan kialakítása és fényei olyanok, mint az égi „számvevőszék” mennybe vezető recepciója: krémfehér, kék, sárga, bordó és rézszín párosul a minden értelemben füstösebb ízekhez.
A Pingrumba minden értelemben sötétebb, ropogósabb, fűszeresebb, mint a belvárosi társ étterem. Ez nem csupán azért van mert sok új étel került fel az étlapra: a működést egy egyedi készítésű fatüzeléses grill segíti. A Pingrumba sortiment gerincét egyébként jelentősen Archana Pidathala indiai szakácskönyve és Laki Eszti inspirálta, belefőzve minden ízt a többiek utazásiból is.

A Pingrumba  kialakítása és fényei olyanok, mint az égi „számvevőszék” mennybe vezető recepciója: krémfehér, kék, sárga, bordó és rézszín párosul a minden értelemben füstösebb ízekhez.

A Pingrumba szűkített hideg és meleg mezzéiben olyan zászlóshajókat találunk mint a Paneer tikka vagy az Onion Bhaji. Különálló kedvencünk a fügés meleg kecskesajt, ami szintén a meleg mezzék között helyezkedik el. Újdonság a Borsch és a Jaipuri curry leves. A főételek között egy nagyon lágy rák curry is helyet kapott, a hús kedvelőknek pedig egy kristálytiszta bárány curry és perzsa csirkeragú jelent meg. A Pingrumba, akárcsak a pesti testvérétterme nem húsnehéz, olyan érzésünk van, hogy a húsfogyasztáshoz alkalmak párosulnak.

Cím: 1024 Bp., Széll Kálmán tér 6.     
Tel: 06 (70) 626 3042    
Web: www.pingrumba.hu

A Pingrumba könnyű és extravagáns módon ízes “grand” bisztró, ami minden világváros alaptartozéka. Az újdonságok pedig Ping Úr kacsasütőjével kezdődnek hamarosan.

Kapcsolódó cikkek