Barion Pixel

Innervisions 100

Sobek

2021.09.22.

0.5 perc

Kerek lemezfordulóhoz érkezett a house-techno szcéna berlini elit kiadója; a 100. Innervisions EP-t az alapító Frank Wiedemann és Kristian Beyer jegyzik.

Az AME duó mind tempóban, mind hangulatban változatos, négy elég különböző számmal teszi emlékezetessé ezt az elektronikus zenetörténeti mérföldkövet. A “The Witness” új színt hoz a kiadó hangzásába és talán előfutára is lehet egyfajta nyitásnak a gyorsabb dalok felé: finomra simított harangos techno némi vokállal, egy szép, hosszú, repetitív ballada a vasakhoz. “What The Hell” és tényleg; szintén meglepetésként hat ez a kemény, húsos, basszus köré tekeredő ipari kalapálás a felgyorsított vokálfoszlányokkal, az “And End” -ben viszont szépen megcsillannak azok a díszítések, amikért igazán szerethető, és különleges az Ame sound, míg a “Pink Elephant” egy jópofa ritmikai játék bágyadtan hajló basszusokkal és kissé együgyü, de hatásos dallammal. Már volt szó arról, hogy a 100. kiadvány egy fordulópont lesz a kiadó életében, de igazság szerint a 101.-ik után könnyebb lenne állást foglalnunk arról, hogy merre tart az Ame-Dixon szentháromság. Ámen.

https://ame-engoli.bandcamp.com/album/the-witness-ep

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Garfield, akit te Henry Rollins-ként ismersz

Shyne utazása: gengszterből politikus, avagy a legfurcsább raptörténet

Egyedül nem megy?! De!

Legendás groupie-k és megfigyelésük

Layerson, HRK, Baljós: beatek, rímek és az élet

A hiphop kecsesebb formája: női rap