Barion Pixel

1,8 millió dollárért keltek el Kanye West sneakerei

Marton Kamilla

2021.04.27.

1.5 perc

Kanye West Nike Air Yeezy mintái egészen megdöbbentő, rekordmagas áron, 1,8 millió dollárért keltek el egy magán vétel során. A cipők jócskán elrugaszkodtak az eredeti egymillió dolláros ártól és amellett, hogy majdnem meg is duplázták azt, a legmagasabb nyilvánosan rögzített árat fizették a párokért – erősítette meg a hírt a Sotheby’s aukciósház.

Kanye 2008-ban mutatta be a Yeezy prototípusait az 50. Grammy Awardson, de végül ez a típus sosem került az üzletek polcaira. A cipőket, melyek között szerepel Kanye saját 12-es méretű párja is most a RARES nevű befektetési platform vásárolta meg, amely lehetővé teszi a felhasználói számára, hogy korlátozott kiadású, és rendkívül keresett cipőkkel vásárolhassanak, cserélhessenek részvényeket.

A RARES vezérigazgatója és társalapítója, Gerome Sapp sajtónyilatkozatában elmondta, hogy a Grammy-gálán viselt párral olyan, mintha egy darab történelmet vásárolt volna meg.

„Egy ilyen ikonikus cipő megvásárlásával a hozzáférhetőség növelése és a
sneaker-kultúrát megalapozó közösségek felhatalmazása a célunk, hogy
RARES segítségével pénzügyi szabadságot szerezhessenek ” – mondta Snapp.

2008. Kanye West – 50th Annual Grammy Awards / Los Angeles. Fotó: Mike Blake

Brahm Wachter, a Sotheby’s utcai és modern darabok részlegének vezetője úgy fogalmazott, hogy az eladás „Kanye örökségét tükrözi, mint napjaink egyik legbefolyásosabb ruházati és cipőtervezője”.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Deus és egyéb machinációk: A Deus Ex Machina igaz története

Igazi szupersztárt csinált a Run DMC az Adidas Superstar lépőkből

A bomba bomber nyomában

Az indonéz cyberpunk Vespa-kultúra

A Droors-sztori – amikor két betű sikere pusztít el

Hoka – az elmúlt évek nyertese