Barion Pixel

Az UNTOLD 2021 – 4 nap alatt több mint 265.000 résztvevővel, az idei év legnagyobb és legbiztonságosabb fesztiválja volt Európában! (X)

Kerekes Zsófi

2021.09.21.

6 perc

Újabb fejezetnek lehettünk részesei az UNTOLD történetében szeptember 9-12 között, amikor is az éjszaka és a varázslat fesztiválja költözött Erdély szívébe, Romániába. A fesztivál helyszínét végig a boldogság és a varázslat járta át. Ismét bebizonyosodott, hogy az UNTOLD az a hely, ahol a történelem íródik, az emlékezetes pillanatok élnek, barátok találkoznak és új kapcsolatok születnek a világ minden tájáról.

Az UNTOLD a legnagyobb fesztivál Európában, amely sok másik fesztivállal ellentétben végül megrendezésre került! Négy napon keresztül több mint 100 ország – túlnyomó részben Németország, Franciaország, Egyesült Királyság, Lengyelország, Olaszország, Magyarország, USA, Izrael, Hollandia, Brazília, Japán, Románia és 15%-ban más országok több mint 265.000 résztvevője 2 év szünet után újra egy élő esemény részesei lehettek. A fesztivál minden napján érezhető volt az érzelmi terhelés: rajongók, művészek, szervezők, partnerek és együttműködők számára egyaránt.

Az UNTOLD – a legbiztonságosabb közösségi rendezvény volt Európában,
a résztvevők több mint 75%-a rendelkezett oltással.

Az UNTOLD csapata által 2021-ben végrehajtott biztonsági intézkedések a legátfogóbbak, amelyeket az idén az EU-ban szervezett rendezvényeken alkalmaznak.
A belépés a fesztivál területére kizárólag az EU-s COVID-19 tanúsítvánnyal vagy az UNTOLD által jóváhagyott központokban végzett antigén gyorsteszt alapján történt. Az összes tanúsítványt a hivatalos VACCIN.LIVE alkalmazással szkennelték, hogy ellenőrizni tudják azok valódiságát, az alkalmazás hivatalos adatai szerint a fesztivál területére belépő résztvevők 75%-a oltott volt. Ez az arány majdnem háromszorosa a romániai nemzeti védőoltási lefedettségnek, és valamivel meghaladja az Európai Unió átlagolt oltását. Ezek a statisztikák megerősítik, hogy ez a fesztivál volt a kontinens legbiztonságosabb nyilvános rendezvénye.

Varázslatos pillanatok az UNTOLD-on

A nagyszínpad 4 nap és 4 éjszaka adott otthont a világ legjobb DJ -inek, művészeinek és zenekarainak, mint például David Guetta, Martin Garrix, Alok, Lost Frequencies, DJ Snake, Steve Aoki, Afrojack, Paul Van Dyk, Quintino, Danny Avila, Martin Solveig, Ofenbach, Sam Feldt, Tujamo vagy a Vintage Culture. Az élő fellépések között olyan művészek és zenekarok is szerepeltek, mint az amerikai rapper Tyga, Parov Stelar és a The Script. Ebben az évben az UNTOLD 7 színpadon mutatta be a legnagyobb EDM, house, tropical house, techno, tech-house, deep tech, dubstep, drum & bass, hip-hop, trip-hop, rap, trap, trance, Ambiental vagy retro zenéket.

Martin Garrix különleges műsorral és meglepetéssel készült a több tízezer embernek, ugyanis Tinie Tempah előadóművész volt a vendége a nagyszínpadon. Martin Garrix elmondta, hogy ez egy régóta várt találkozó volt az UNTOLD rajongókkal, és minden alkalommal, amikor Kolozsvárra, Romániába érkezik, érzi a tömeg különleges energiáját, mellyel eddig sehol máshol nem találkozott a világon.

Az amerikai rapper, Tyga először látogatott el az UNTOLD-ra

és csodálatos élő fellépésével, illetve meglepetés vendégével Dj Snake-el elvarázsolta a tömeget. Steve Aoki is meghozta az őrületet a nagyszínpadra, a legkülönlegesebb pillanata a román nemzetiségű énekesnővel, Delia-val volt, akivel a La Casa De Papel című sorozat filmzenéjét adta elő.

Az UNTOLD – élmény egy kedves család újraegyesítését jelentette, Lost Frequencies például szülei és rokonai kíséretében érkezett Kolozsvárra, és különösen édesanyjának szerette volna megmutatni az általa nagyon is szeretett fesztivált. Lost Frequencies számára a fellépésen kívül is volt meghatározó élménye, hiszen a hangpróba után életében először találkozhatott szemtől szemben Calum Scott-al, akivel közösen készítették el a „Where Are You Now” dalt.

Egy másik emlékezetes pillanat a nagyszínpadról, amikor a világ legismertebb pánsíp művésze, Gheorghe Zamfir szóló estet tartott. A mester a műsor után összefutott Martin Garrix DJ-vel, aki nem szalasztotta el az alkalmat, hogy kifejezze, mennyire értékeli a művész munkáját és tehetséget. Gheorghe Zamfir és az UNTOLD közös munkájának nemes célja van. A zenésznek az egyik legnagyobb álma, hogy létrehozza az első nemzetközi akadémiát pánsípon játszó művészeknek, az UNTOLD fesztivál pedig örömmel közreműködik ennek a projektnek a népszerűsítésében.

A Galaxy színpadon olyan techno szupersztárok léptek fel, mint például Paul Kalkbrenner,
Charlotte de Witte, Amelie Lens, Nina Kraviz, Pan-Pot, Tale of Us, Claptone Daytime Show,
Seth Troxler, Jamie Jones B2B Loco Dice, Raresh, Rhadoo.

Az Alchemy színpadot és közönségét pedig olyan előadók varázsolták el, mint Camo & Krooked, Caspa, Chase & Status DJ Set, DUB FX & Woodnote, Netsky, Rudimental, Wilkinson DJ Set & MC AD-APT, Dirtyphonics.

A Daydreaming színpad, a Fortune és a Time több mint 100 művészt látott vendégül, köztük Monolink, Audiofly, Lee Burridge, Satori Live, Viken Arman, Cosmic Gate, John O’Callaghan vagy Markus Schulz.

A fesztivál első napján a rajongók szája végig tátva maradt a hivatalos éjféli megnyitó ünnepség alatt az UNTOLD 2021 Universe: Luna – The Rising történetével és a tűzijátékkal. A fesztivál negyedik napja érzelmes ceremóniával és lenyűgöző tűzijátékkal zárult.

Az UNTOLD pénzügyi hatásai Kolozsvárra, Romániára

Az UNTOLD-nak óriási jelentősége van anyagi szempontból a romániai Kolozsvár számára: több mint 35 millió Euróval járul hozzá az ország gazdaságának működéséhez. A szervezők 250 000 Eurót fektetnek be a Cluj-Arena gyepének cseréjébe, a Sétatér rendezésébe, virágok telepítésébe, a sikátorok, hidak, ereszcsatornák és padok felújításába.

2022-ben az UNTOLD mágikus birodalom újra megnyitja kapuit mindazok előtt, akik fel akarják fedezni titkait, a rajongók akár már most regisztrálhatnak a 2022 UNTOLD kiadásra az www.untold.com oldalon.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

STAX kiadó, ahol a lélek zenéje született

Primal: a bennünk élő ősember

Bukowski: a jólelkű rossz arcú

„Azért a víz az úr!” – a Laird Hamilton-sztori

Davide Bonazzi: kortárs talján grafika nagybetűvel

Magyar punkok, akik bevették a világot