Barion Pixel

Egy nap alatt elkapkodták a Tony Hawk vérével festett gördeszkákat

Maron Kamilla

2021.08.28.

1 perc

A sportolók megszokhatták már, hogy a kedvenc sportjuknak szentelik idejük, vérük és verejtékük, ám a gördeszkás legenda Tony Hawk ezúttal szó szerint a vérét adta a deszkázás rajongóinak.

Hawk, a Liquid Death vízpalackozó (vagyis inkább dobozoló) társaság nagykövete egy közös akció keretében a vérét adományozta 100 gördeszka elkészítéséhez, melyeket egy nap alatt el is kapkodtak – írja a CNN Style.

A társaság elmondta, hogy a bevételek 10 százalékát a 5Gyres-nak és a The Skatepark Projectnek adományozzák. Előbbi egy jótékonysági szervezet, mely az óceán műanyag-szennyezettségét igyekszik csökkenteni, utóbbi szervezet pedig gördeszkapályákat épít szegényebb országokban.

„Igen, valóban @tonyhawk vére van ezekben a deszkákban. És igen sterilizáltuk” – írta a Liquid Death
az Instagram bejegyzésében, majd azt is hozzátették, hogy bár vitathatatlanul jobb hely lenne a világ,
ennek ellenére senki ne készítsen Tony Hawk klónokat a vér felhasználásával.

A videóban látszik, ahogy vért vesznek Hawktól, majd összekeverik azt vörös festékkel, mellyel a deszkalapokat festették meg. A deszkákhoz – amik egy nap alatt el is fogytak – 500 dollárért lehetett hozzájutni, és minden vásárló kapott egy hitelességi tanúsítványt is.

Nem ez az első alkalom, hogy egy híresség a vérét használja, hogy eladjon egy terméket. Talán emlékeztek még Lil Nas X sokat vitatott sátán cipőire, melyek szintén tartalmaztak egy csepp emberi vért.

A rapper egy tweetjében kifejezte, hogy szerinte kettős mércével mért a társadalom, amiért a sátán cipőn kiakadt, de a vérrel készült gördeszkán nem.

„Most, hogy Tony Hawk vérrel festett gördeszkákat adott el nem volt nyilvános felháborodás. Készen álltok arra, hogy bevalljátok, hogy nem a cipőben lévő vér miatt voltatok felháborodva, hanem más okból voltatok dühösek” – írta.

Míg abban valószínűleg igaza van, hogy nem a vér jelenléte okozta a felháborodást, hozzá kell tennünk, hogy a két dolog kapcsán kettős mércéről nem igazán beszélhetünk, mivel Lil Nas X termékének sátánista jellege, és az, hogy ezzel hatalmas kárt okozott a Nike-nak – akik el is határolódtak a cipőtől – volt az, ami felháborította az embereket.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Ryan Sheckler és a siker ára

Rodney Mullen – Az ember, aki újra feltalálta a gördeszkát

Miért emelkednek a gördeszka lapok árai?

Deszkás Odüsszeia

Miért az utca a skateparkok helyett?

A született klasszis: Ed Templeton