Barion Pixel

Hótámadás és élménylavina Les Deux Alpes-ban (x)

4BRO

2021.10.27.

3 perc

Januárban immáron 14. alkalommal látogat el a Snowattack Sí–, Snowboard– és Zenei Fesztivál a francia Alpok hegycsúcsai közé, ahol fiatalok ezrei gyűlnek össze az utánozhatatlan Snowattack élményért, mely idén ezúttal új helyszínre, az Északi- és Déli-Alpok találkozásánál fekvő festői Les 2 Alpes-ra érkezik.

Napközben síelés és snowboard várja a hó szerelmeseit, megfűszerezve egyedülálló élmény-programokkal. Naplemente után pedig zenei programok és végeláthatatlan bulik hajnalig, nemzetközi és magyar sztárfellépőkkel. Mindez megállás nélkül, egy egész héten át.

Ezen a helyen mindent megkapsz, ha kezdő, haladó, profi vagy bulizós divatsíelő vagy. A völgy két oldalán hosszasan sorakoznak a bárok, hotelek és a szórakozóhelyek. A korcsolyázni vágyókat egy 1800 négyzetméteres fedett korcsolyapálya várja, de van egy 25×12 méteres nyitott uszoda, jakuzzival és szaunával.
Tehát ha elviszed egy síelni nem szerető haverodat/barátnődet ő sem fog állandóan azzal nyaggatni, hogy unatkozik.

Síterep
A hatalmas gleccser minden szintű síelőnek tartogat a képességeinek megfelelő pályát és feladatot. Míg a középső részen elsősorban tanulópályák találhatók, az igazi kihívásokhoz feljebb kell menni. Ehhez a legalkalmasabb a Jandri Express kabinos felvonó (6 m/sec sebesség), amely – a középső átszállással együtt – 25 perc alatt teszi meg a 7 km távolságot és 1500 m szintkülönbséget. Egyéb infók a síterepől ITT.

A snowboardosokat Les 2 Alpes síterepen négy különböző nehézségű snowboard
park is várja, melyek egyike kifejezetten kezdők számára lett kialakítva.


Freeride
Mindig nehéz helyzetben vagyunk, ha freeride-ra ösztönözünk valakit. Egyfelől azért, mert ez a hegyen való csúszás kvintesszenciája, így értelem szerűen ez nyújta – főleg porhóban – a legnagyobb élvezetet. Másfelől mégsem szeretnénk senkit sem arra bátorítani, hogy megfelelő előképzettség nélkül freeride-ra adja a fejét, hiszen amennyire lenyűgöző ágazata ez a hegyi létnek, ugyanannyira veszélyes is.

Akik érdeklődnek a freeride iránt, de nem tudják hogyan kezdjenek bele, azok számára mindenekelőtt a szervezett túrákat ajánljuk, ahol a helyi viszonyokat jól ismerő, képzett guide-ok vezetésével kóstolhatsz bele a szűzhavazásba. Az erre specializálódott szakemberek ismerik a környék rejtett veszélyeit, a hóviszonyokat és azokat a biztonságos szakaszokat, ahol a legminimálisabb kockázattal húzhatsz vonalakat a szűzhóba.

A felvonók alatt húzódó terepek tökéletesek lehetnek a freeride-al ismerkedőknek.

A gleccser tetejétől végig kék és zöld pályán is vissza lehet síelni a központba, így a kezdők is megérezhetik milyen érzés közel 1800 m-es szintkülönbséget lecsatolás nélkül megtenni. A haladók számára a La Fée körüli fekete pályák ajánlhatók, de rengeteg pályán kívüli (off-piste) lehetőség is van, és talán csak az erősebb piros pályák kedvelőinek szűkebb kicsit a választék.

Síbérlet
Amivel rengeteg extra sípályát, valamint egyéb aktivitást is kipróbálhatsz! A Snowattack Fesztiválra kapott síbérlet GRAND GALAXIE SÍBÉRLET!
Ez azt jelenti, hogy Les Deux Aples lejtői mellett az alábbi sípályákat is meglátogathatjuk!

● Alpe d’Huez 250 km – 2 napra érvényes
● Puy Saint Vincent 75 km – 1 napra érvényes
● Briancon-Serre Chevalier 250 km – 1 napra érvényes
● Montgenevre-Sesteriere 400 km – 1 napra érvényes

Akik egy jól megszervezett, több mint egy étizede olajozottan működő és évről évre egyre sikeresebb eseménnyel szeretnék megszínesíteni a telet, a Snowattack nemhogy ajánlott, de egyenesen kötelező!

És akkor az adu ász érv ahhoz, hogy miért próbáljuk ki a Les Deux Apls-t: ha süt a nap,
nincsenek felhők és köd sem ereszkedik a tájra, akkor láthatjuk az Alpok ékkövét, a Mont Blancot.

Snowattack Sí–, Snowboard– és Zenei Fesztivál
2022.01.22-29. – Les 2 Alpes

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Kosárlabdapálya az egész világ, legalábbis Kasper Nyman kosár és csont nélküli fényképein

Marley nyomában. Filmek, melyek a felszínt kapargatják, és doksik, amik mélyre ásnak

Az indonéz cyberpunk Vespa-kultúra

Rick Rubin – A kreatív folyamat: Az alkotás mint életmód

Elkeseredett szovjet plakátháború az alkohol ellen

J. Grant Brittain, aki nemcsak művészetté, hanem egy életforma kifejezőeszközévé tette a gördeszkás fotózást