Barion Pixel

House of Gucci: A család már most erősen bírálja a novemberben érkező filmet

Halusitz Hajnalka

2021.07.30.

1 perc

Lady Gaga az Instagram oldalán tette közzé a Sara Gay Forden könyvén alapuló film plakátját, ami szerint a House of Gucci-t novemberben, pontosabban 11.24-én tervezik bemutatni az amerikai mozikban, ezt pedig nem mindenki fogadta őszinte örömmel.

A történet szerint Gaga a film egyik főszereplőjét alakítja, Patrizia Reggiani-t, akit a valóságban elítéltek férje, Maurizio Gucci gyilkosságának megszervezésért. Az asszony 1995-ben bérgyilkost fogadott, aki az utcán agyonlőtte a világhírű olasz divatház egykori fejét. Reggiani 29 év börtönt kapott, amiből 18-at le is ült, 2016-ban pedig szabadult.

Lady Gaga mellett Al Pacino, Adam Driver és Jared Leto is szerepet kapott a filmben, akik a Gucci família egy-egy tagját alakítják.

Sajnos nem mindenki volt elragadtatva a megvalósítás ötletétől. A Gucci család képviseletében Patrizia Gucci, Guccio Gucci dédunokája korábbi nyilatkozatában kifejezetten ellenezte a film elkészítését:

„Ellopják egy család identitását, hogy abból profitáljanak, és hogy növeljék
Hollywood bevételeit” – mondta Patrizia az Associated Pressnek.

Szerinte nem csak a produkció, hanem a szereplőgárda sem állja igazán meg a helyét. Al Pacino forgatásról kikerült paparazzi fotója láttán teljesen elszörnyedt, mert szerinte egyáltalán nem hasonlít az általa alakított jóvágású Aldo Guccira, úgy fogalmazott:

„Nem elég magas, és a fényképen kövérnek, alacsonynak néz ki, és oldalszakállat visel, nagyon csúnya. Szégyenteljes, mert egyáltalán nem hasonlít rá.”

Érdekesség, hogy a rendező, Ridley Scott jó kapcsolatot ápol a Gucci divatházzal, amit 1993-ban Maurizio eladott az Investcorpnak, ők pedig egy francia cégnek, ami ma a Kering néven fut. A cég vezérigazgatójának felesége nem más, mint Salma Hayek színésznő, aki szintén feltűnik a filmben. Emiatt az együttműködés miatt – és hogy a családnak nincs már beleszólása – a stáb hozzáférést kapott a divatház ruha archivumához, ami azért izgalmas, mert a szereplőket így teljesen hiteles formában láthatjuk majd viszont a vásznon.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Bad Sport: a sport árnyékos oldala

STAX kiadó, ahol a lélek zenéje született

Primal: a bennünk élő ősember

Urotsukidōji, a tiltott gyümölcs. Csakis elvetemülteknek!

Summer of Soul: a fekete Woodstock

Scavengers Reign: élni és élősködni hagyni