Barion Pixel

Jön az IKEA Art Event limitált kollekciója

Marton Kamilla

2021.04.28.

1.5 perc

A hatodik IKEA Art Event kollekciójában olyan lakberendezési tárgyakat találhatunk, melyekben keverednek a művészet és a funkcionalitás legfontosabb elemei. A lakberendezési funkcióval rendelkező műtárgyakat Daniel Arsham, Sabine Marcelis, Stefan Marx és Gelchop tervezték meg.

„Az IKEA küldetése, hogy szebb hétköznapokat teremtsen az emberek többsége számára. Annak érdekében, hogy limitált kollekciónk minél szélesebb körben elérhetővé váljon, egy vásárlás alkalmával maximum két-két darab vehető a kollekcióhoz tartozó termékekből” – írták az oldalukon.

Az áruházban május 2-től lesz elérhető a drop, online pedig május 5-től a készlet erejéig.

Daniel Arsham: Óra – „Ez a tárgy csodásan ötvözi a funkciót és az érzelmi visszacsatolást.”

Sabine Marcelis: Led fali lámpa – „Különösen bízom abban, hogy az alkotásaimmal valamiféle hatást gyakorolhatok az emberekre, hogy kíváncsiságot
fakasztanak és inspirációt adnak, és hogy az alkotásaim láttán az emberek közelebb lépnek, hogy jobban szemügyre vegyék őket.“

Stefan Marx: Takaró – „Csodás, amikor a művészet és a funkcionalitás összemosódik. Igazán nagy ajándék a mindennapokban, hisz ezekkel a tárgyakkal élünk együtt.“

Gelcho: LED-es asztali lámpa – „Folyamatosan keressük a lehetőségeket arra, hogy a már meglévő tárgyakat miként lehetne újszerűen, az eredeti alkalmazástól
vagy értelmezéstől eltérő módon, játékos és szórakoztató formában felhasználni.“

Az Ikeára egyébként jellemző a művészekkel való kollaboráció. 2 éve például volt egy iszonyat nagy dobásuk, mikor Virgil Abloh-val az Off White CEO-jával készítettek közös kollekciót, ami természetesen szinte azonnal sold out lett.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Életre kelt művészet, avagy a reklámozás artisztikája

A szavak erejének legyőzése Raphaelle Macaronnal

1UP! Egy név mindenek felett

Fegyvere a kamera – Gordon Parks útja

Slinkachu: nagy dolgok a kis világban

Urias az óriások között