Barion Pixel

NOPE – írta és rendezte Jordan Peele

Petke Balázs

2022.02.14.

1 perc

Végre vizuálisan is kapunk egy kis ízelítőt Jordan Peele eddig, a titokzatosságban rejtőző Nope című filmjéből, amelyet Peele írt és rendezett.

Legutóbbi projektje egy kultikus horror/társadalmi dráma újragondolása volt, a Kampókéz, amiben „csak” íróként és producerként vett részt. Peele ragyogó ízléssel emelte át a történetet a mai korba, az alaptéma sajnos ma is aktuális, a rasszizmus és a feketék gettóból gettóba való átterelése a megalomán ingatlanfejlesztéseknek köszönhetően – pontosan ugyanolyan társadalmi jelenség, mint 1992-ben.

Az új filmről nem sokat tudunk a fent említett titokzatosság okán, de hála a trailernek, kapunk egy jó adag ízelítőt abból a különleges atmoszférából, zenei világból és a vészjósló, égből érkező rettenetből amely ránk vár, még idén nyáron.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Kölyköd voltam: doksi a Kölykök című filmről

Bad Sport: a sport árnyékos oldala

STAX kiadó, ahol a lélek zenéje született

Primal: a bennünk élő ősember

Urotsukidōji, a tiltott gyümölcs. Csakis elvetemülteknek!

Summer of Soul: a fekete Woodstock