Barion Pixel

Óriási igazolás a DC és a Marvel között

Petke Balázs

2021.08.09.

1 perc

Amennyiben úgy tekintünk végig James Gunn író-rendező életén, mintha egy lebilincselő Netflix sorozat lenne, akkor most jutnánk el az évad végi fordulathoz. Amikor a sikeres, már-már minden kihívást ziccerként abszolváló főszereplő karakter, hirtelen kap egy óriásinak tűnő ütést az élettől és térdre rogy. Az a James Gunn aki a Marvel számára készített egy, azaz két Galaxis Őrzői filmet. Igen, az a Gunn aki az addig is siker-rakétaként szálló Marvel menetet még magasabb fokozatra volt képes kapcsolni.

Csak hát minden sorozatnak szüksége van konfliktusra. Gunn számára is megírta az élet a saját maga drámáját. Az emberiség hiperérzékeny, Me Too korszakában már nehéz olyan hírességet találni, akiről ne kaparnának elő valamit a social múltjából, amit valamikor valakikről mondott és állítólag azért hogy… Ahogy Jockey Ewing is mondaná: „nézzük meg az emberünk múltját, csak lesz ott valami kis sötét folt amit rejteget…”

James Gunn–nak is volt: jó pár ízléstelen Twitter viccelődés, amelynek meg is lett az eredménye. A Disney nemes egyszerűséggel kirúgta és mindezt úgy, hogy természetesen vele tervezték a Galaxis Őrzői 3-at.

Történetünk főszereplőjének még búslakodni sem volt ideje, a konkurens DC jött, látott és köszönte szépen, elmarta magához a kóborló hősünket és felajánlották neki az Öngyilkos Osztag új verzióját, teljesen szabad kezet adva. Olyannyira, hogy amikor Gunn rákérdezett hogy melyek azok a szuperhősök, akiket meg kellene tartania a régi gárdából, azt a laza választ kapta hogy egyiket sem, ha nem szeretné. Vagy az összeset, ha ő úgy érzi. Tegyen belátása szerint és ráadásul még folytatásként sem kell gondolnia az új film tervezésénél. Legyen ez az ő Öngyilkos Osztag verziója, mindenféle béklyó és beszabályozás nélkül.

A film premierje augusztus 5.-én volt és az első kritikák alapján csak egy dolgot javasolnék nektek és magamnak is: rohanjunk a moziba.
Itt valami nagyon beteg, humoros és kreatív vár ránk.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Hollywood vs. Hollyweed, avagy a marihuána útja a filmvásznon

Killafornia, Murder Mountain: a füves hegyek rejtélye

2023 legjobb animációs filmjei – Kutyáknak és olaszoknak megnézni tilos!

Hood, Robin nélkül: 10+1 gettófilm a javából

Tökizmus, vagy amit akartok

„NE LÉGY BAROM miközben”… nézed ezeket a gettóvígjátékokat