Barion Pixel

Otthon, édes otthon egy bunkerben, ha közeleg a világvége

Halusitz Hajnalka

2021.06.08.

2.5 perc

Lefogadom mindannyian elgondolkodtunk rajta, hogy mi lesz, ha meteor csapódik a Földnek, ha kiderül, Godzilla tényleg létezik, vagy Kim Kardashian elveszít egy követőt és bekövetkezik a világvége, akkor a túlélők hol fogják meghúzni magukat?

Ezen ne törd tovább a fejed, hiszen Amerikában, pontosabban Dél-Dakotában pontom 35 000 dollárért beköltözhetsz a Vivios xPoint Doomsday Community valamelyik túlélő bunkerébe, akár örökre.

A kialakult járvány helyzet miatt erősen megnövekedett a kereslet az úgynevezett túlélő bunkerek iránt, erre a piaci résre pedig az xPoint hamar ráugrott és erősebb marketing kampányt kezdett el nyomni, mint valaha.

Az Egyesült Államok középső területén, szinte a semmi közepén található, egykori katonai bázis bunkerei a 40-es években épültek meg, hogy a második világháború idején lőszereket és robbanóanyagokat tároljanak bennük. Erre a célra összesen 575 épületet alakítottak ki, különböző blokkokban, majd mindegyik bunkert 400 láb távolságra helyeztek el egymástól, hogy megakadályozzanak egy esetleges robbanás után keletkezett láncreakciót. Milyen szerencse, hogy ez már akkor így épült meg, hiszen az évtizedek múlásával más értelmet nyert, fél Manhattan méretű „városka” lakóinak nem kell folyton a szomszéd közelsége miatt mérgelődniük.

A közösségben jelenleg is zajlanak az építkezések, hiszen minden bunkert úgy alakítanak át, hogy az egy nagy térből több, különálló helységet építenek, így kényelmesebben lehet ott életvitel szerűen élni. Ennek létjogosultságát mi sem bizonyítja jobban, mint az a 8-9 család, akik úgy döntöttek a pandémia elég nyomós érv ahhoz, hogy beköltözzenek, és egyébként azóta is itt élnek, mint Marci Hevesen.

Kara és Nate utazó vloggerek a Youtube-csatornájukon nemrég közzétettek egy új videót, ami közelebbről is bemutatja a nézőknek a Vivios xPoint világvége közösségét, az építkezés folyamatát és a kész bunkereket. A párnak sikerült néhány lakóval is interjút készítenie, akik saját bevallásuk szerint szeretik a közösséget, és úgy érzik, jó döntést hoztak a vásárlással.

Ha már tényleg közeleg a világvége, és nem lenne más választásod, érdemes lehet beruháznod egy ilyen viskóra, ha mást nem azért, mert a semmi közepén kiváló helyszín lehet egy világraszóló házibulinak!

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Életre kelt művészet, avagy a reklámozás artisztikája

Hogy kerül a majom a gördeszkára?

A rém és az álom nagymestere: H.P. Lovecraft

A szavak erejének legyőzése Raphaelle Macaronnal

Ang Rita – hordárból legenda. Igazságot a serpáknak!

1UP! Egy név mindenek felett