Barion Pixel

Steph Gilmore és barátnői szállították a nyár legjobb szörffilmjét

Pál Attila Márk

2021.07.12.

1 perc

Minden idők egyik, de legalábbis az év legjobb, kizárólag női főszereplőkből álló szörffilmjét rakta össze Dan Scott és a hétszeres WSL-világbajnok Stephanie Gilmore. És ezeket a nagy szavakat nem (csak) mi állítjuk, hanem a sportág ikonikus magazinja, a szörfösök bibliájaként számon tartott 1960 óta futó Surfer szerkesztősége is.

A szimplán csak Surfing címmel megjelent 27 perces alkotás az ausztrál női szörfözés rangidős krémjét vonultatja fel. A már fent említett Stephanie Gilmore mellett Tyler Wright, Nikki Van Dijk, Dimity Stoyle, valamint Macy Callaghen látható a filmben.

Nikki Van Dijk
Stephanie Gilmore
Macy Callaghen

Hangulatát tekintve egy igazi feelgood mozi érzetét kelti, míg esztétikája a legjobb gördeszkás filmek pörgősségét és lazaságát idézi meg. Dan Scott egy nagyszerű soundtrackkel támogatta meg a kiváló mozgóképes anyagait, a videóban ugyanis punkrocktól kezdve a hiphopon keresztül a táncolós elektronikus dallamokig mindenféle pozitivitást sugárzó dallam helyet kapott. Ami pedig a kameramunkát illeti, Scott főként akcióközeli felvételeket használt, némi légi felvétellel kiegészítve, amiket egy-egy szekció között super 8-as hangulatfokozókkal turbózott fel.

A rövid kedvcsináló után pedig következzen végre maga a film:

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Hogy kerül a majom a gördeszkára?

Hollywood vs. Hollyweed, avagy a marihuána útja a filmvásznon

Killafornia, Murder Mountain: a füves hegyek rejtélye

2023 legjobb animációs filmjei – Kutyáknak és olaszoknak megnézni tilos!

Hood, Robin nélkül: 10+1 gettófilm a javából

Tökizmus, vagy amit akartok