Barion Pixel

Swipe memes, not people – újgenerációs társkereső azoknak, akik szeretnek jót nevetni

Halusitz Hajnalka

2021.06.01.

1 perc

A Tindernek ideje felkötni azt a bizonyos nadrágot, ugyanis egy, a szokásostól eltérő alkalmazás mémeken keresztül, humoros algoritmus használatával találja meg a tökéletes párt a felhasználók számára.

A Schmooze nevű applikáció lényege, hogy egyesíti a gépi tanulást és a mémeket az emberek összekapcsolására.

Az alapító, Vidya Madhavan szerint, a közös humorérzék összehozza az embereket. Észrevette azt a tendenciát, amit a Gen Z társkereső alkalmazások is használnak, és ezt az ötletet saját, mémalapú platformján is használta. Az alkalmazás egy humoron alapuló algoritmust használ, és az emberekhez a mém ízlése alapján illeszkedik.

A béta teszt tavaly nyár végén debütált 200 Stanford hallgató közreműködésével. Az alkalmazás több mint 10 000 letöltéssel rendelkezik Amerikában, és a felhasználók a klasszikus jobbra és balra pöccintéssel, több mint 5000 mémről dönthetnek.

Jelenleg 90 000 pár talált egymásra az app felületén, de csak néhányan szánták el magukat az üzenetváltásra. A Schmooze-nak különféle versenytársakkal is számolnia kell a piacon, de minden kétség nélkül, ez nem egy jól megszokott, tipikus társkereső platform.

A készítők mindenkire gondoltak, aki a humor eszközével keresne partnert, így az applikáció Androidra és Ios készülékre is elérhető.

A Schmooze nevű applikáció lényege, hogy egyesíti a gépi tanulást és a mémeket az emberek összekapcsolására. Az alkalmazás egy humoron alapuló algoritmust használ, és az emberekhez a mém ízlése alapján illeszkedik.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

STAX kiadó, ahol a lélek zenéje született

Primal: a bennünk élő ősember

Bukowski: a jólelkű rossz arcú

„Azért a víz az úr!” – a Laird Hamilton-sztori

Davide Bonazzi: kortárs talján grafika nagybetűvel

Magyar punkok, akik bevették a világot