Barion Pixel

Thug life Paris! Gyorshajtó futók!

Benedek Csanád

2021.09.16.

1 perc

Párizsban több sportoló is átlépte a 30 km/órás sebességkorlátozást.

Nem tudom ki emlékszik még a Pancserock című elmeborult vígjáték klasszikusra. Abban volt az a poén, hogy autókáznak éppen és az egyik rocker megszólal:
– Rex, vigyázz átlépted a 30 mérföldes sebességkorlátozást.
– Hagyd Chazz az csak deszkásokra vonatkozik.

Párizsban szeptember elsejétől a város nagy részén tényleg bevezették a 30 km/órás sebességkorlátozást. Ez a döntés nem csak a világsajtóban, hanem a párizsi lakosok körében is heves vitákat váltott ki. A Distance nevű futóbolt-hálózat ezt lovagolta meg elég sajátságos módón.

Profi futókat kértek fel arra, hogy szeptember elsején éjjel a város utcáiból bűnügyi helyszínt hozzanak létre. Mégpedig úgy, hogy sértsenek törvényt, azaz lépjék át a 30 km/órás sebességhatárt, természetesen futva.

A helyszíneket úgy választották ki, hogy ezeket a csoportosan és szervezetten elkövetett törvénysértéseket a kihelyezett traffipaxok kamerái is elkapják.

A szeptember 5-én lezajlott párizsi félmaratonra készülve a Distance sebességmérő kamerákat is felállított üzletei elé, hogy bárki kipróbálhassa saját sebességét. Párizsban most ebből egy mém indult el, hogy az emberek megpróbálnak 30km/óra sebesség fölött, vagyis törvényen kívül élni.

Zárásnak egy klasszikus Promoe track: Long distance runner

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Az igazi rocknagyi: Cordell Jackson

Rókavadászat Angliában, másképp

Az igazi Basquiat nyomában

Geezer Butler: Bölcsőtől a Black Sabbathig

Tintin és Lovecraft: egy őrült skót elméjében

Herakut: kettőn áll a vásár, avagy graffitis love story!