Barion Pixel

Videójátékként nagyot megy, filmsorozatnak eddig bukás a Resident Evil

Kiss Márk

2022.08.28.

1.5 perc

Bár az eredeti tervek szerint egy komplett franchise-t szerettek volna építeni köré, egyetlen évad után véget ér a Netflix vadiúj élőszereplős sorozata, a Resident Evil.

Bő másfél hónappal ezelőtt, július 14-én debütált a Netflix kínálatában a nyolcrészes Resident Evil sorozat, mely az immár huszonhat éves múltra visszatekintő, azonos címen futó japán videójáték franchise sikerét igyekezett meglovagolni.

Spoiler: nem jött össze.

Pedig minden olyan jól indult; az első héten biztatónak mondható, 72,7 millió megtekintési órát gyűjtött az RE, amivel az előkelő második helyen végzett a Netflix heti toplistáján. Az ezt követő héten ugyan még ennél is jobb számokat produkált, ám a 73,3 millió megtekintett óra a házi rangsorban már csak a harmadik helyre volt elegendő, míg a harmadik héten hiába kerestük a legjobb tízben az Andrew Dabb által megálmodott sorit.

Ez azonban, mármint a viszonylagos érdektelenség, úgy tűnik, nem fér bele a koncepcióba. A Netflix tegnap hivatalosan bejelentette, nem készül folytatás az első évad után. Ennyi volt, köszönik szépen a lehetőséget.

Hasonlóan – szomorú – véget ért egyébként a streamer első látogatása a Resident Evil univerzumban. A tavaly júliusban bemutatott, négyrészes Resident Evil: Infinite Darkness animációs sorozat szintén egy évadot élt meg.

(Aggodalomra viszont semmi ok, a Netflix így is rogyásig van videójáték átiratokkal. Elég csak a Stranger Things, az Arcane, a The Witcher, a Black Mirror és a Vikings: Valhalla szériákra gondolnunk.)

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Hollywood vs. Hollyweed, avagy a marihuána útja a filmvásznon

Killafornia, Murder Mountain: a füves hegyek rejtélye

2023 legjobb animációs filmjei – Kutyáknak és olaszoknak megnézni tilos!

Hood, Robin nélkül: 10+1 gettófilm a javából

Tökizmus, vagy amit akartok

„NE LÉGY BAROM miközben”… nézed ezeket a gettóvígjátékokat