Barion Pixel

13,7 kilós a világ legnagyobb képregénye

Pál Attila Márk

2021.05.25.

0.5 perc

Tudjuk, egyfajta sértés a japán mangákat az átlagos képregények közé sorolni, de most nincs más választásunk miután a világrekordokat jegyző és hitelesítő szervezet, a Guinness, a valaha volt „legnagyobb publikált képregényévé” nyilvánította az Attack On Titan márciusban megjelenő kiadványát.

A természetesen limitált példányszámban megjelenő óriásmanga 1 méter magas, 70 centiméter széles, és 13,7 kilogrammot nyom. A kiadó egyfajta marketingfogásként tekintett a különszámra, ezért nem is nagyon erőlködtek a rekord megdöntésén – igen, ez egy korábban is létező kategória volt a Guinnessnél – mindössze egy centimétert vertek a korábbi csúcstartóra, a brazil Turma Da Monica képregényre, ami 99 centiméteres magasságával emelkedett az átlagos képregények fölé.

A titán méretű Attack On Titan könyvet egyébként 165.000 japán jenért, azaz nagyjából 430.000 forintért árulták és természetesen két perccel a megjelenés után el is kapkodták az összeset – így kijelenthetjük, hogy nagyszerű munkát végeztek a marketingosztályon!

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Felipe Pantone – ilyen lenne, ha a robotok graffitiznének

Kosárlabdapálya az egész világ, legalábbis Kasper Nyman kosár és csont nélküli fényképein

Elkeseredett szovjet plakátháború az alkohol ellen

Cipőszobrok és egyéb lények

Matt Crabe és az elszabadult téboly

McBess – színes egyéniség fekete-fehérben