Barion Pixel

Az első és utolsó buli a földön

Sobek

2021.09.23.

1 perc

A montreali Tiga-t azt hiszem nem kell senkinek külön bemutatnunk, elég ide egy link, a többi pedig tényleg electro történelem.

A gigasláger óriás hullámokat vetett már a tömeges internet előtti korszakban, nem beszélve arról milyen szépen kiállta az idők próbáját és teljesen valid akár 2022-ben is. A kilövés óta Tiga végtelenszer körbeturnézta a földet, alapított egy menő kiadót (Turbo Recordings), és két évvel ezelőtt belevágott valami teljesen újba, ami azóta egyre érdekesebb és professzionálisabb lett.

A “Last Party On Earth” podcast központi kérdése egy fikció arról, hogy egy-egy híresebb
előadó hogyan képzeli el az utolsó buliját minden fontos részletre kiterjedően.

Bár Tiga sokszor és előszeretettel helyezi magát a középpontba, mégis a leginkább közvetlen és kötetlen interjú formátumot hozta létre a szcénán belül, ahol a rengeteg jó sztori mellett az elektronikus zenei kultúra, intézmény és ipar minden vetülete szóba kerül.

A néhány epizód után First/Last Party On Earth-re (LOL) átkeresztelt beszélgetések műsorvezetőjének senki sem mond nemet; Carl Cox, Danny Tenaglia, Pete Tong és Diplo mellett simán megfér Four Tet, Jeff Mills, Chllly Gonzales, Seth Troxler vagy Gerd Janson is.
Nem minden epizód hozza azt amire indításkor számítunk – előfordul például, hogy Tiga túlbeszéli az interjú partnert -, de kétségkívül a legizgalmasabb intellektuális szórakozás a téma iránt érdeklődőknek, rajongóknak, és geekeknek. Pro tipp: a fenti slágert szerző Dj Hell-t semmiképp se hagyjátok ki, nagyon jó tag óriási sztorikkal.

Jeff Mills-szel
Annie Macmanus-szal
Dilpoval
Chllly Gonzales-szel

Spotify: https://open.spotify.com/show/26YTv3c9nk7PRPJ1serrlK?si=YSsuqXyPTH-jxtYiUTSO7g&dl_branch=1

Apple: https://podcasts.apple.com/us/podcast/tiga-presents-first-last-party-on-earth/id1474998950

Soundcloud: https://soundcloud.com/tiga/sets/first-last-party-on-earth

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Elfeledett kincsek: The Baby Huey Story

Nujabes: szürke eminenciás a színes zenék mögött

Crip walk!? Nem tánc, hanem életforma!

Yellowman útja az árvaháztól a dancehall trónjáig

MC Jeges Vanília, akit nem lehet komolyan venni, de nem lehet nem szeretni

J Dilla – egy zenei fenomén örök ragyogása