Barion Pixel

Batu és a Dr. Martens ingyenes közösségi stúdiót hoznak létre Bristolban

Marton Kamilla

2021.05.20.

1 perc

A bristoli dj-producer és a világ egyik leghíresebb és legangolabb cipőmárkája összeállt, hogy létrehozzon a helyi zenészek támogatására egy ingyenesen használható stúdiót Bristolban. A First Light Studio június 17 –én nyitja meg kapuit a művészek előtt, akik már mától foglalhatják is az időpontokat.

A stúdió a lokál feltörekvő tehetségek számára jött létre, hogy kiegyenlítse a zeneiparban egyre szélsőségesebb erőviszonyokat azáltal, hogy ingyenes teret biztosít a zenészek számára a dalaik felvételéhez és a képességeik csiszolásához – írta a Crack Magazine.

Ez a projekt is része a Dr. Martens Presents programjának, mely fő célja a helyi művészközösséget segítése különböző létesítmények létrehozásával. A márka segítségével épülhetett most meg a First Light Studio is, sőt még a felszereléseket és a bérleti díjat is ők állják.

„Nagyon sok ember segített nekem a munkámban, és a közösségtől is rengeteg támogatást kaptam. Egyedül bérelni egy stúdiót egy olyan kiadás, ami akár kizáró ok is lehet sok feltörekvő művész számára, ezért kell egy ingyenes helyszín” – mondta Batu a projekt kapcsán.

A stúdió nem csak bérlésre lesz alkalmas, hanem workshopokat és mentori programokat is létrehoznak a művészek számára, melyekkel szintén a fejlődésüket segítik. Sir Hiss például azt fogja bemutatni, hogyan készül egy igazán ütős grime beat, ami Bristolban biztos, hogy hatalmasat fog menni.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Elfeledett kincsek: The Baby Huey Story

Nujabes: szürke eminenciás a színes zenék mögött

Crip walk!? Nem tánc, hanem életforma!

Yellowman útja az árvaháztól a dancehall trónjáig

MC Jeges Vanília, akit nem lehet komolyan venni, de nem lehet nem szeretni

J Dilla – egy zenei fenomén örök ragyogása