Barion Pixel

Doge, Troll Face és minden, mi szem-szájnak ingere: megnyílt a világ első mémmúzeuma

Halusitz Hajnalka

2021.07.22.

1 perc

A 9GAG weboldalán jelentette be, hogy megnyitották a világ első mémmúzeumát Hongkongban a K11 Art Mallban, ahol kedvedre szórakozhatsz, és megismerheted a mémek történelmét.

A mémek gyakorlatilag olyanok, mint egy közös nyelv. Mindenki érti, mindenki használja, szerves részét képezi az internetes kultúrának és a mindennapoknak. Éppen ezért a 9GAG és a hongkongi K11 Art Mall ötletelt és arra jutott, miért is ne csinálhatnának egy múzeumot nekik?

A Hypebeast szerint a múzeumban több mint 100 mémet lehet megnézni és 7 különböző témájú zónát bejárni, ami olyan klasszikusok köré épül, mint a Doge, a Troll Face vagy a Disaster Girl, emellett elkészítheted saját kreatív mémed a „Meme Me” fotófülkében vagy csináltathatsz ideiglenes tetkót a “Memeingful Tattoo Station”-nél.

A teljesség igénye nélkül a programok között szerepel még egy interaktív 4D-s „Beyond the Meme” élmény és a “Meme -go-round” segítségével a világ internetkultúráját is felfedezheted.

Érdekesség, hogy a 9GAG és a K11 Art Mall annyira belehúzott, hogy együtt létrehozták az első mém műalkotását „Meme We Love”címen, amit NFT-ként aukcióra is bocsájtottak.

A 9GAG egyébként egy különleges nyereményjátékkal is jelentkezett, ahol arra buzdítja rajongóit, készítsenek saját mémet, amit a weboldalra feltöltve tudnak nevezni a játékba. A legviccesebb munkát nem csak kiállítják a múzeumban, de a szerencsés nyertesnek még 100 dollár is üti a markát. Nevezni nem csak egy „műalkotással” lehet, így aki többször több munkával is próbálkozik, nagyobb eséllyel zsebelheti be a nyertesnek járó jutalmat.

A verseny augusztus 9-én ér majd véget, a múzeum egyelőre szeptember 5-ig látogatható.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Életre kelt művészet, avagy a reklámozás artisztikája

Hogy kerül a majom a gördeszkára?

A rém és az álom nagymestere: H.P. Lovecraft

A szavak erejének legyőzése Raphaelle Macaronnal

Ang Rita – hordárból legenda. Igazságot a serpáknak!

1UP! Egy név mindenek felett