Barion Pixel

Ez a negyedik klipp a 80-as évekből, ami elérte az 1 milliárdos álomhatárt a Youtube-on

Pál Attila Márk

2021.08.02.

Rick Astley Never Gonna Give You Up-ja lett a negyedik videó a 80-as évekből, ami a Youtube-korszak történetében elérte az 1 milliárdos megtekintést – számolt be róla a Hypebeast. A 34 évvel ezelőtt bemutatott videó július 28-án lépte át az álomhatárt, amit azóta mondhatni bőven le is hagyott, hiszen már több mint 5 millióval meg is haladta az elképesztően brutális számot

A szám sikere, noha kétségtelenül fülbemászó dallamai vannak, minden kétséget kizárólag a mémtörténelemben elfoglalt szerepének köszönhető. A klip ugyanis 2007-es újrafelfedezése óta az online videós átverések alapvetésének számít Astley vidám, táncos mutatványa.

Az 1 milliárd elérése kifejezetten ritkaságszámba megy. A Youtube 16 éves története során mindössze kicsivel több mint 200 videónak sikerült ezt elérnie, csupán négynek a 80-as évekből. Astley nótája ezzel a mérföldkővel Michael Jackson Billie Jeanjéhez, a Guns N’ Roses Sweet Child O’ Minejához, valamint az a-ha Take On Me-jéhez csatlakozott.

A szám és mémesedés sikerét jól jelzi, hogy az angol énekes Youtube-csatornáján 1 milliárd 292 millió
megtekintés van, amiből kicsivel több, mint 1 milliárdot tesz ki önmagában a Never Gonna Give You Up.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Garfield, akit te Henry Rollins-ként ismersz

Shyne utazása: gengszterből politikus, avagy a legfurcsább raptörténet

Egyedül nem megy?! De!

Legendás groupie-k és megfigyelésük

Layerson, HRK, Baljós: beatek, rímek és az élet

A hiphop kecsesebb formája: női rap