Barion Pixel

Jay-Z 302 millió dollárért adta el a Tidalt a Twitter alapító-tulajdonos cégének

Pál Attila Márk

2021.05.04.

1 perc

A legtöbben már a kezdetektől fogva nem hittek benne, majd többször is a sírból hozta vissza, mégis óriási profittal szállt ki a prémium minőségű zeneszolgáltatásáról elhíresült streamingplatformjából, a Tidalből Jay-Z.

Jack Dorsey

Az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb zeneipari szereplőjének számító rapper április 30-án 302 millió dollárért adta tovább a Tidal tulajdonjogának 80%-át a Twitter-vezér Jack Dorsey cégének, a Square-nek.

A Tidalt 2015-ben alapította 56 millió dollárból Jay-Z olyan előadókkal a fedélzeten, mint J. Cole, Rihanna, vagy éppen Madonna. A cég profiljával főként az audifileket célozta azzal, hogy a platformon tömörítetlen minőségben kínált zenéket.

A streamingszolgáltató piacra lépése után exkluzív tartalmak gyártásában, klippek és jótékonysági események szervezésében is jeleskedett, ugyanakkor arról is elhíresült, hogy a hasonszőrű szolgáltatók közül náluk zsebelhetik be a legmagasabb jogdíjat az előadók.

Arra egyelőre még nem derült fény, a Square milyen átalakításokat tervez véghezvinni a többségi tulajdonjog megvásárlásával. Te használsz Tidalt?

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Garfield, akit te Henry Rollins-ként ismersz

Shyne utazása: gengszterből politikus, avagy a legfurcsább raptörténet

Egyedül nem megy?! De!

Legendás groupie-k és megfigyelésük

Layerson, HRK, Baljós: beatek, rímek és az élet

A hiphop kecsesebb formája: női rap