Barion Pixel

Kanye West már 7 millió dollárt csinált a még meg sem jelent Donda albumával

Pál Attila Márk

2021.08.12.

1 perc

Heteket csúsztatja a lemezt, stadionból stadionba költözik, mégis brutális számokat produkál Kanye West legújabb projektje. Az édesanyjáról elnevezett albumot egyelőre kétszer hallhatta a szerencsés nagyérdemű egy-egy ’listening party’ keretein belül, ezek azonban a Billboard mérései szerint sorra döntik a streaming rekordokat – írja a Complex.

Az első, atlantai Mercedes-Benz stadionba rendezett lemezbemutatón 3.3 millió ember csatlakozott be az Apple Music Global Livestreamjébe, ami már önmagában megdöntötte a korábbi rekordot, amit Yeezy és Gucci Mane Verzuz rapcsatája tartott a maga 1.8 milliós nézettségével.

A második a Donda meghallgatás, amire egyébként még exfelesége és annak húga, Kim Kardashian és Khloé Kardashian is ellátogatott még ezt is túlszárnyalta, Kanye bulija 5.4 millió nézővel írt streamertörténelmet az Apple rendszerén belül.

Ezek az adatok már önmagukban brutálisnak számítanak és képzelhetjük mennyit hozott a kasszára Ye-nek, de amit a második koncerten merchandising termékekből összehozott, az még elképesztőbb.
A Billboard információi szerint összesen 7 millió dollárt lapátolt össze Kanye-s cuccokból, ez egyébként pontosan annyi, mint amennyit a limitált Kanye x Gap pufidzsekikkel csinált egyetlen éjszaka alatt. Nincs mit szépíteni, a chicagói rapper-zseni egyszerűen nem tud mellényúlni.

Az egyébként hamarosan megjelenő (hivatalos dátumról egyelőre még nem érkeztek hírek) duplalemeznek is felfogható Donda 24 számot fog tartalmazni és olyan közreműködők rappelnek majd rajta, mint Jay-Z, The Weeknd, Kid Cudi, Travis Scott, Playboi Carti, vagy Jay Electronica.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Garfield, akit te Henry Rollins-ként ismersz

Shyne utazása: gengszterből politikus, avagy a legfurcsább raptörténet

Egyedül nem megy?! De!

Legendás groupie-k és megfigyelésük

Layerson, HRK, Baljós: beatek, rímek és az élet

A hiphop kecsesebb formája: női rap