Barion Pixel

Nike SB x Parra: bemutatták az első gördeszkás olimpiai formaruhákat

Pál Attila Márk

2021.07.02.

0.5 perc

Az egyik első és egyben talán legnagyobb kritika, ami a gördeszkázás olimpiai sportággá való nyilvánítását érte, az a leendő formaruhákat illette.
A szponzorokról és a szinte a deszkásokra égetett logókról szóló (verseny)gördeszkázás egész egyszerűen nem volt felkészülve az olimpiai egyenruhákra.
Most azonban lehullt a lepel az elképzelhetetlenről, a Nike SB bemutatta a Piet Parra tervezésével készült formaruháit, melyekben az Egyesült Államok, Brazília, Japán és Franciaország gördeszkásai feszítenek majd.

Mivel ez lesz az első alkalom, hogy a gördeszkázás ott lesz az ötkarikás játékokon, így minden gyártó és ország kiemelt figyelemben részesíti a gördeszkás mezeit.
Az uniformisok megtervezéséhez ezért a holland művészt, Piet Parrát hívta segítségül a Nike SB, aki a jellegzetes stílusában és a Pantone színskála árnyalataival alkotta meg a parádésan ízlésesre sikeredett formaruhákat, melyeket Leticia Bufoni, Nyjah Huston, és Yuto Horigome mutattak be.

A július 23-án induló tokiói olimpián 80 gördeszkás lesz ott, melyek közül a legfiatalabb a 13 éves amerikai Sky Brown, míg a legidősebb a dán Rune Glifberg lesz a maga 45 évével. Az olimpiai játékokat a világ több mint 200 országában közvetítik majd, ami azt jelenti, hogy soha ennyi háztartásba nem jutott még el gördeszkázás, mint amennyibe kicsivel több mint három hét múlva fog.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

A hiphop fejek kedvence, avagy a Kangol és a hiphop összeborulása

Adidas – Nike párharca, és a nagy kérdés: a futottak még vajon lefutják a nagy márkákat?

Deus és egyéb machinációk: A Deus Ex Machina igaz története

Igazi szupersztárt csinált a Run DMC az Adidas Superstar lépőkből

A bomba bomber nyomában

Az indonéz cyberpunk Vespa-kultúra