Barion Pixel

Robert Smith szerint a The Cure következő albuma lehet az utolsó

Marton Kamilla

2021.06.21.

1 perc

A The Cure frontembere elárulta, hogy az új album szövegeinek megírása nehézséget okozott számára, és érzelmileg is kimerült, ezért könnyen lehet, hogy ez lesz majd az utolsó album, amit a zenekar kiad – írta meg a Post-Punk.

A The Cure 13 évvel ezelőtt adta ki utolsó stúdió albumát, a 4:13 Dreamet, azóta pedig élő albumokon, válogatásokon és filmeken dolgoztak. Smith szerint a több mint 10 éves kihagyáshoz hozzájárult az is, hogy a dalok és a szövegek nem ütötték meg a banda színvonalát, és az ő sztenderdjeit. A frontember nem szeretné ismételni magát, és tényleg csak akkor szeretne kiadni új dalokat és az új albumot, ha az megfelel az elvárásainak.

„Be kell vallanom, hogy jobban küzdöttem az új szövegek megírásával, mint valaha. 20 dalt vettünk fel, és én semmit nem írtam hozzájuk. Mármint rengeteget írtam, de a végén elolvastam és azt gondoltam: Ez szemét. Nehéz, hogy ilyen kemény kritikusa vagyok magamnak, és folyamatosan azon gondolkodom, hogy kit fognak ezek a számok érdekelni” – mondta el Smith a The Sunday Timesnak.

Ugyanakkor nem első alkalommal állítja Smith, hogy vége a dalnak. A 2000-ben megjelent Bloodflowers című albumuk volt az utolsó, amit a Fiction kiadónál írtak, és akkoriban elterjedt, hogy többet nem is adnak ki egyáltalán – írja a RadioX.

Furcsa módon egyébként pont a járvány segített Smithnek az írásban, mivel az egy év bezártság alatt megtalálta, amit keresett: semmi nem terelte el a figyelmét.
A citromból, amit az élet adott csinált hát egy vödörnyi limonádét, és számos projektet befejezett, köztük a Gorlillazzal közös számát, a Strange Timezot és a Chvrches-zel közös számát, a How Not To Drownt.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Garfield, akit te Henry Rollins-ként ismersz

Shyne utazása: gengszterből politikus, avagy a legfurcsább raptörténet

Egyedül nem megy?! De!

Legendás groupie-k és megfigyelésük

Layerson, HRK, Baljós: beatek, rímek és az élet

A hiphop kecsesebb formája: női rap