Barion Pixel

Snowattack 2022: Lost Frequencies, Borgore, Secret Factory és Yamina a fellépők között (x)

4BRO

2021.10.15.

4 perc

A franciaországi Les Deux Aples-ban 2022. január 22-29. között megrendezésre kerülő eseményen, ahogy azt már az évek során megszokhatták az odalátogatók, magyar és külföldi fellépők egyaránt színesítik a zenei repertoárt.

Lost Frequencies
A DJ MAG-on történt szavazás alapján, a TOP 100-as listából a világ 21. legjobb DJ-jének választott belga Lost Frequencies évek óta rendszeres vendége a magyarországi fesztiváloknak. Számos interjú alkalmával hangoztatta, hogy bírja a magyar bulikat, így mégha közvetve is, de a Snowattack-en a közönség hazai összetétele végett részesülhet a magyar rajongók szeretetéből.

Felix De Laet-et (Lost Frequencies) az Armada Music kiadó fedezte fel az Easton Corbin Are You with Me című dalához készített remixe végett, amely a YouTube-on 150 milliós nézettséget hozott (mára 360 milliónál jár) az akkor még csak 20 esztendős brüsszeli srác számára. A dal 18 országban az első helyen végzett a slágerlistákon, ami egyben egyenesenes út volt a világsztár státusz felé.

A fesztiválokhoz képest, ahol több headliner van, egy egész este az ‘Elveszett Frekvenciák’ bűvöletében a hegyen, minden bizonnyal jó rezgéseket hoz a Snowattack Arénába.

Borgore
Az izraeli dubstep producer és DJ igazán különleges kapcsolatot ápol Magyarországgal, hiszen óriási rajongótábora van és megannyi teltházas bulit csinált az elmúlt évtizedben klubokban és fesztiválokon egyaránt. Emellett saját kiadója, a Buygore egyre több magyar zenét jelentet meg.
És ha ez nem lenne elég, tavasszal ejegyezte magyar barátnőjét, a modellként dolgozó Uhrin Szonját.

A zene mindig is a legmeghatározóbb eleme volt az életének, melynek számos területén megfordult. 3 évesen már zongorázott, aztán egy ifjúsági ösztöndíjas programnak köszönhetően saxofon szakon végzett. Ezután dobosként tagja volt a Shabira nevű death metal bandának, de szintúgy MC-zett Tomba-val karöltve egy beatbox-os csapatban, melybol később az ‘Amp’ nevű dupstep-es formáció lett. 

Hírnevét olyan dalokkal mélyítette el, mint a Unicorn Zombie Apocalypse és a Miley Cyrus-szal közös Decisions, de leginkább a számos közösségi formában történő online jelenlétének köszönhetően vált megkérdőjelezhetetlenül a folyamatosan növekvő dupstep kultúra egyik úttörőjévé.

A dupstepnek és az egyedi stílusának robbanásszerű elterjedése óta Borgore lett a szcéna egyik legismertebb alakja, aki függetlenül attól, hogy Európában, Amerikában, Ausztráliában vagy éppen Új-Zélandon lép fel, mindenhol teltház fogadja.

Secret Factory
Közel két évtizedes pályafutása során a Secret Factory, Harkay Balázs és Kanizsai András személyében a magyar elektronikus zenei szcéna egyik legambiciózusabb és legmélyebb gyökerekkel bíró párosává vált.
A srácok számos nemzetközi sztárt hoztak Sopronba, és megalapították saját kiadójukat, miközben Secret Factory formációjuk is népszerű.

Kísérletező hangzásviláguk, és szüntelen újítási vágyuk miatt produkciók különösen izgalmas élményt tartogatnak a hallgatók számára.
Ez az eklektikusság az, ami miatt a Secret Factory széles réteget tud lefedni a techno szubkultúrában, illetve ennek köszönhető az is, hogy számtalan előadó előtt izzítják a talajt, vagy épp tesznek kövér pontot a buli végére.

Ennek eredményeként a két soproni srác kikerülhetetlen fellépői a nevesebb magyar kluboknak, valamint a legnagyobb hazai fesztiváloknak így például a Sziget Fesztivál, a B My Lake, vagy éppen a Balaton Sound rendszeres fellépői.és ezalól ezúttal a Snowattack sem képez kivételt.

Yamina
Illés Viktória, művésznevén Yamina visszatérő fellépő a Snowattack rendezvényein! A győri DJ az elmúlt években meghatározó tényező lett a zenei életben, így természetesen idén sem hiányozhat a Line Up-ról!

Yamina 2017 Európa legnagyobb dj versenyének (NYDJAY) lett a győztese, 2019 elején pedig megnyerte a Ballantine’s Music Awards Év mainstream dj-je díjat is, a közönség szavazatai alapján. Azóta telt házas külföldi és hazai klubbulik tömkelege van a háta mögött. Szemlátomást ő a tökéletes példa arra, hogy ha az ember valamit szívvel-lélekkel csinál, az sikerre van ítélve.

Snowattack Sí–, Snowboard– és Zenei Fesztivál
2022.01.22-29. – Les 2 Alpes

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

DJ Premier plánban

Az Alchemist-sztori: az alkimista, aki azon kísérletezik, hogy önmaga legjobb verziója legyen

Elfeledett kincsek: The Baby Huey Story

Nujabes: szürke eminenciás a színes zenék mögött

Crip walk!? Nem tánc, hanem életforma!

Yellowman útja az árvaháztól a dancehall trónjáig