Barion Pixel

Találkozás a téli barátokkal – ReOpening 22′

4BRO

2022.10.25.

4 perc

Egyet biztosan ki lehet jelenteni a snowboardosokról, úgy globálisan – bulizni mindig is tudtak! Mi tagadás, ebben mi is hozzuk a szintet. Ha a Kastanienbar (Murau) mesélni tudna… Mégha az a OB-n a menet nem is jött össze, az esti bulin még lehet nagyot jönni. És mily meglepő, ezeket az éjszakákat rendre kevesebb hibaszázalékkal sikerült lehozni. Néhány közülük meg egyenesen legenda számba ment.

Ennek előszobája a ReOpening. Kényelmes fővárosi környezetben, általában egy rutinszerű buli. Legalábbis kezdetben. Mert ugye a fenti kijelentő mondat, mindvégig ott szunnyad. De ne rohanjunk ennyire előre, hiszen az eszmeiség ennél jóval emelkedettebb, lévén az esemény a tél ünnepe.

Egy várakozással teli szezon kezdete, amitől nagyjából mindenki ugyanazt szeretné. Kék eget és még több szűzhavat. De ha lehet, inkább a kettőt egyben! Mindezt egy vodka shot-tal szentesítve. Csakhogy ebben a buliban kábé mindenki erre koccint és szinte mindenki ismerős. Amolyan téli barátok, akikkel hónapokon át együtt rezonálunk. Sok esetben utazunk, csúszunk, fotózunk, bulizunk, idestova 3 évtizede. Így ez az alkalom leginkább egy több száz fős osztálytalálkozóhoz hasonlít, legalábbis azok számára akik a snowboard/freeski osztályba jártak. Így ha újra látjuk egymást, kihagyhatatlan a csirió. És ha sok az ismerős, sok a kocc is. Ezt az analógiát folytatva jutunk el az este második felére oda, ahová mindig is tartottunk. Az igazi össznépi téboly felé. Na jó nem, mi is öregszünk, meg a világ is píszíbb. De a vibe ugyanaz, és ez a ReOpening kvintesszenciája, hiszen a hideg hónapokban ugyanazokat az álmokat hajszoljuk, ami valahol összeköt bennünket és ezen az estén az emlékek és a jövő izgalma belengi a teret.

Az összekötő kapcsok, címszavakban:

Heverőkön alvás. Várakozás, hogy kitisztuljon az égbolt. Ráhangolódás és lehangolódás. Hegymászás. Kávétenger. Törött lapátok. Rohadt ébresztőóra. Első lift. Utolsó lift. A hulló hó puha nesze. Végtelen utak. Lefagyott ujjak. Szélvédők kaparása. Eltúlzott sztorik. Tesótúltengés. Fotózás. Filmezés. Kimerültség. Álmodozás. Google Maps. Stoppolás még egy körért. Recsegő térdek. Súlytalanság. Beérkezések latolgatása. Elvétett grab-ek. Skorpiók. Lapátolás. Stickerjob. Félelem. Izgalom. Visítva söpörni a havat a szemüvegről, remélve, hogy meglátod hová tartasz. Ágak csakis arcba. Hideg füst. Gyanús benzinkúti szendvicsek. Szűk hotelszoba padlók. Sajtos tészta napi 2x. Rémisztő vécék. Kitalált szlengek. Emelkedő hangulat. Eső nem számít. Új trükkök tanulása. Csípős szélvihar. Kézzel való behúzás. Flat érkezések. Szél kitart. Skidoo nyomok. Eltévedés. Porhó. Még magasabbra. Reméled sose lesz vége. Freestyle a fejben.
Másnap: Nehézségek a lábbra állás terén… majd tűnődés: Hogyan lehet élni csúszás nélkül?

Ezzel a költői kérdéssel ugorjunk is vissza a jelenbe, ráadásul egy igazán autentikus helyszínre a hegytetőn, a Normafa 477-be. Idén itt eleveníthetik fel újra a rajongók, versenyzők, régi ikonok a snowboard bulik hangulatát. Hisszük, hogy a hó és a hegyek adta közös öröm és nagy találkozások továbbra is úgy mozgatják ezt a közeget, akárcsak 20-30 évvel ezelőtt!. Tehát gyertek november 12-én a !

Program:
• Slide és ollie jam verseny kicsiknek és nagyoknak by MSBSZ, Monster, Normafa Síiskola
• Mini filmfesztivál by 4bro.hu, Monster: Freerider // Fortresse // La Zone // Bahamas
• Tábortüzes bográcsozás
• Partner kitelepülések – kiállítás, pop-up store, workshopok, szakmai beszélgetések
• Pálfi Balázs fotókiállítás by N’JOY, 4bro.hu
• Póló szitázó workshop by Fundango
• Buli – tánc, DJ, tombola
• A rendezvény idei partnerei:
Burton // Store13 // Nitro // Monster // Pinetime // Fundango // tandtsport // Helly Hansen // N’JOY // Normafa Síiskola // MSBSZ // 4bro.hu

Kedvcsinálónak néhány pillanatkép az elmúlt évek szezonnyitóiból:

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Banked Bakony 2023 – újabb fejezet a hazai snowboardozás históriás könyvében

A világot jelentő (hó)deszka – snowboardfilmek a javából

Kanada Hardcore! – „Evezők nélkül” filmajánló. Csak úszni tudóknak!

Banked Bakony – A snowboard reneszánsza

Marko Grilc, a világklasszis snowboardos halálos balesetet szenvedett Ausztriában