Barion Pixel

Visszatér a város leglazább fesztiválja

4BRO

2021.11.22.

3 perc

Azt, hogy miért lehet imádni Budapestet az itt élők számára felesleges lenne részleteznünk, az évente rövidebb-hosszabb időt nálunk töltő majd 5 millió turista pedig biztosan nem tévedhet. Egy friss és dinamikusan fejlődő, gyönyörű fekvésű fővárosnak elengedhetetlenül fontos, hogy lendületben maradjon, és mindig megmutathassa legújabb arcát; a Budapest Essentials küldetése pontosan ez, és a következő néhány sorban azt is eláruljuk, mitől lesz igazán különleges.

Az Essentials egyedülálló koncepció mentén már három alkalommal kapcsolta össze egy hétvégére a városi kultúra különböző részeit. Minden évben zajos sikert aratott a zene, a gasztronómia, és a különleges helyszínek háromszögében megszületett új formátum, hiszen elérhető közelségben, változatos programokkal alakította Budapest megszokott arcát. A hazai underground és elektronikus szcéna legfontosabb szereplői mellett Black Coffee, Dj Koze, Peter Kruder, Kenny Larkin, Amon Tobin, Sub Focus és jó pár nemzetközi sztár is felbukkant a különleges helyszíneken, és nem lesz ez másképp idén sem a méretében kisebb, de exkluzívabb szpotokon sem.

Az idei fesztivál középpontjában a Delicate Session névre keresztelt sorozat áll; amelynek keretein belül a város
legkülönlegesebb terei nyílnak meg előttünk limitált befogadóképességű koncertekkel és bulikkal.

A BPES egy 150 fős exkluzív kick off eseménnyel indul csütörtökön a Secret Roomban, ahol a pazar hangulatot a LavaLava csapata és az egyenesen párizsból érkező Breakbot biztosítja. Pénteken a Budai Várnegyedben nemrég átadott Királyi Lovarda a Funkyzeit buli brandet és a brit trip-hop nagyágyúját, Nightmares On Wax-et fogadja, míg a Tesla LOFT- ban Dub FX és Saro puffogtatásától lesz hangos az este. Csütörtökön pedig a Városliget két ékköve, a Millennium Háza, a nappali bulikat meghonosító CityMatiné csapatának köszönhetően változik karnevállá; míg a Műjégpálya dísztermében a kastélyházibulik elevenednek meg a La Boum-nak köszönhetően.

Nightmares On Wax
Dub FX

A hazai zenei élet legfontosabb szereplői természetesen körbeölelik majd a headliner produkciókat, a teljesség igénye nélkül Henri Gonzo, Middlemist Red, Freakin Disco, Mörk, Jazzbois a hangszereknél, illetve Adis is ok, Adx, Captain Knuckles, Galactic Jackson, Infragandhi, Monolit, Sobek, Vedat Akdag, Obroni, Raasa, Yoless, Daddy és a LavaLava csapat a lemezjátszóknál. A Delicate Session részletes programja a fesztivál honlapján elérhető.

A Club Edition az Essential másik fontos pillére; az Ötkert, BoB, Madam, Fogas és Instant egész hétvégén ki-be-átjárható és bulizható lesz minden Delicate Session-re váltott jeggyel.

A bulizás mellett természetesen a gasztronómia sem maradhat ki a körből, hiszen a zárónapon a Mazel Tov Beat & Brunch finom falatai és a Jazzbois dallamai fogják új energiával feltölteni a táncban megfáradtakat. A fesztivál minden szempontból a maximális biztonságra törekszik, így a bulik védettségi igazolvánnyal látogathatóak majd.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Elfeledett kincsek: The Baby Huey Story

Nujabes: szürke eminenciás a színes zenék mögött

Crip walk!? Nem tánc, hanem életforma!

Yellowman útja az árvaháztól a dancehall trónjáig

MC Jeges Vanília, akit nem lehet komolyan venni, de nem lehet nem szeretni

J Dilla – egy zenei fenomén örök ragyogása