Barion Pixel

Bemutatjuk a 17 éves kanadai snowboardost, aki a magyarokat képviselheti a téli olimpián

Marton Kamilla

2021.08.05.

2 perc

A kanadai-magyar kettős állampolgár Kamilla Kozuback hivatalosan is Magyarországot képviselve küzdhet majd meg a téli olimpiára való kijutásért.

„A magyar színekben való versenyzés már régóta téma nálam, mert nagyon szoros kötelékek fűznek Magyarországhoz. Anyukám oldalán az egész családom magyar. Mióta megszülettem rendszeresen járunk haza Budapestre a nagyszüleimhez, unokatestvéreimhez. Családom és a már elhunyt sportrajongó nagypapám tiszteletére döntöttem úgy, hogy Magyarország zászlaja alatt szeretném folytatni snowboardos pályafutásomat” – mondta Kamilla a Magyar Snowboard Szövetség oldalán megjelent interjújában.

Elmondása szerint az átkérési folyamat viszonylag simán ment, a kérelmét pedig levélben kellett megírnia a Kanadai Snowboard Szövetségnek. A FIS engedély honosításának az egyik feltétele az állampolgárság volt, a másik pedig az, hogy egy évig nem vehetett részt semmilyen versenyen, ami a járvány miatt amúgy sem volt opció számára.

A 17 éves lány rendkívül elszánt és rengeteg terve van a jövőjét illetően. Egy év kihagyás után már
Quebec-ben készül Max Hanoult vezetésével, hogy a következő versenyszezonban Magyarországot
képviselve indulhasson a slopestyle, big air és halfpipe Világkupa sorozatokon.

„Utolsó éves juniorként szeretnék a junior világbajnokságon, az Európai Junior Olimpián és a Rookie Tour döntőjén részt venni. Úgy tervezem, hogy október elején már havon leszek a korai versenyszezonkezdés miatt” – mondta, majd hozzátette azt is, hogy a jövőben szeretne hazai versenyeken is részt venni.

Kamilla rengeteg dobogós helyezért ért már el kanadai és nemzetközi versenyeken is, a 2020-as FIS Canada Olympic Parkban rendezett versenyén pedig első helyezett lett a női slopestyle versenyzők között.

„Szerényen nyerj és méltósággal veszíts” – olvasható az interjúban Kamilla mottója, akinek kiskora óta nagy álma, hogy az olimpián csúszhasson, és hogy pozitív nyomot hagyjon ebben a sportágban a következő generáció számára. 1–es fajta inzulinfüggő cukorbetegként elmondta, hogy arra is nagy hangsúlyt fektet majd, hogy a hozzá hasonló gyerekeknek is reményt adjon a céljaik eléréséhez.

Kamilla ígéretes tehetség a magyar snowboardozás színterén, így érdemes lesz követni őt a versenyeken. Sok havat és sok sikert kívánunk neki!

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

A snowboardfotózás Blotto-ötöse – Dean „Blotto” Gray téli képtára

Snowboard- és sísérülések összehasonlítása egy ortopéd sebész szemével

Top 10: a legjobb túlélési tippek (nem csak kezdő) snowboardfotósoknak!

A lányok, akiknek nem ártott meg a magashegyi levegő – Girls on Board!

A snowboardozás kvintesszenciáját testesíti meg Travis Rice meghívásos elitversenye

Én a vízilovakkal gyilkos bálnákkal vagyok: Travis Rice Orca-ja az orkáknak gyűjt