Barion Pixel

Citibikeboyz: közösségi bringákkal New York deszkás szpotjain

Pál Attila Márk

2021.05.18.

1 perc

Jerome Peel egy New York-i deszkás, aki gördeszkája helyett a közösségi biciklikkel sokkolja a keleti parti gördeszkázás Mekkájának ikonikus szpotjait. Trükkjeit egy időben maga az anyacég is respektálta, ám mióta feltűnt a Fox Newsban is, azóta kicsit elfordultak tőle.

Az elhidegülés ellenére Peel azonban nem hagyott fel egyik kedvenc elfoglaltságával, aminek valóságos kultusza lett az Instagramon. Peeléket az @Citibikeboyz Insta-oldalon tudjátok csekkolni, ahol a meglepő stuntok mellett egyéb vérbeli New Yorki szórakoztató tartalmakat is találtok. A videókon egyébként olyan szpotokat ugrik be a még véletlenül sem freestyle-ra tervezett cangákkal, mint a LES Skatepark duplaszettje, vagy a Bond Street Gap.

Az ötletgazda furcsa szokásáról a Jenkem magazin készített egy kiváló riportot, melyben többek között a fentebb említett sztorikat is bővebben kibontja Peel, de beszél továbbá a sztárság hátulütőiről is, arról, hogy mennyire elszomorítja gördeszkásként, hogy a legtöbben mégiscsak biciklisként könyvelték el magukban.

A viccet félretéve egészen elképesztő, vagyis inkább őrült, amiket Peel csinál, hiszen ezekkel a bringákkal gyakran még a sima közlekedés is nehézkes – súlyosak, gyakran rossz állapotúak, kényelmetlenek az áttétek és a kialakítása is kényelmetlen az ilyen jellegű felhasználáshoz. Mindezek ellenére Peel hangsúlyozza, hogy pont ezeket a fícsöröket szereti bennük, szerinte pont ezek miatt stabilabban tudja megugrani az aireket, mint mondjuk egy BMX-szel. Igazából az is lehet, hogy a New York-i közösségi bringák ennyivel jobb minőségűek, mint a Budapestiek. Mindenesetre nem lepődnénk meg, ha a Riosban és a Deákon is feltűnnének a repkedő bubik!

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

„Azért a víz az úr!” – a Laird Hamilton-sztori

Az amerikai foci véres hőskora

Peter Freuchen – a viking Indiana Jones

A filléres krúzolás öröme

Rúzs és síléc a sarkvidéken

A sötétség tengere: a szörfözés árnyékos oldala