Barion Pixel

Hat élvonalbeli tetoválóművész a világ minden tájáról

4BRO

2023.02.25.

6 perc

Érdekes látni a világ változását, példának okáért ahogy eltűntek az utcákról a telefonfülkék, vagy az újságos standok, melyekből kevesebb van a nagyvárosokban, mint adott esetben tetováló szalonból. Ez a szokás messzire nyúló történelmében egykoron tengerészek, harcosok, rabok, katonák, rabszolgák, bűnözők és a társadalomból kivetett lázadók, prostituáltak világához tartozott, mára az egyik legnépszerűbb önkifejezési eszköz a 18-35 évesek körében.

Ebből kifolyólag az üzletágban dolgozó művészekből is Dunát lehetne rekeszteni, sőt talán még Amazonast is. Mivel ahány ember, annyiféle ízlés, így még kísérletet sem próbálunk meg tenni a rangsorolásukra vonatkozóan. Azonban vannak olyanok, akiket egységes megbecsülés és szakmai elismerés övez. Íme 6 közülük:

Josh Lin – Taipei

Csak győzd kivárni, ugyanis akár négy év is lehet a várakozási idő, míg a taiwani művész kezei alá kerülsz. Utána azonban már egy exkluzív klub tagja leszel.
„A legtöbb ügyfelem már nagyon régóta velem van” – mondja Lin. „Amikor összetörik a szívük, tetoválást akarnak. Ha ünnepelnek valamit, tetoválást is szeretnének mellé. Végigjártam velük az élet minden szakaszát, a rokonok eltávozásától, szakításokon át, a nagy pillanatokig”

Josh Lin munkáiban rendszerint a fotórealizmust a szürreális álomképek ötvözetével kombinálja.
@joshlintattoo

Chaim Machlev – Berlin / Los Angeles

Aki Machlevet választja, annak kellő nyitottsággal és legalább akkora együttműködésre való hajlammal kell rendelkeznie.

„Soha nem készítek vázlatokat a találkozó előtt, mivel senkinek nincs ugyanolyan teste, ezért mindenekelőtt meg kell figyelnem, hogyan mozog az illető” – mondja Machlev. „A tervezés és a test összekapcsolásának rítusa teszi működőképessé végül az alkotást.”
A végeredmény: gyönyörű, minimalista, geometrikus vonalak, amelyek úgy áramlanak az egyén testén, mintha szerves részét képeznék annak.
@dotstolines

Francesco Ferrara – Róma

Koponyák, kígyók, Krisztus a kereszten és megannyi old school Sailor Jerry – stílusú motívumok, mindez merész vonalakkal és erős színpalettával. Ferrara a tradicionális tetoválás nagy öregjeitől merít ihletet, mint például Bert Grimm, Amund Dietzel, Owen Jensen és még sokan mások.

Aki az olasz művész munkáját szeretné magán látni, viszonylag hosszú időt fog a székben tölteni, ugyanis Francesco tetoválásai sok tintát igényelnek, a jó hír azonban, hogy az évek előrehaladtával csak javulni fognak.

“Számomra az a legfontosabb, hogy a tetoválásaim idővel olvashatóak maradjanak a bőrön.”
@francesco__ferrara_

Thomas Bennington – Montreal

A fekete-fehér neoklasszikus, háromdimenziós és sokszor álomszerű tetoválások Bennington élénk fantáziáját testesítik meg, némi humorral megfűszerezve.
„Amikor elkezdtem, úgy próbáltam tetoválni, ahogy rajzolok. ” – meséli stílusáról. „Soha nem voltam olyan, aki sok vonalat használ. Azokat legfeljebb csak szórakozásból építetem be. Szeretem, ha úgy tetoválhatok, ahogy ólomceruzával rajzolok. Az sokkal valósághűbb.”

„Az én munkáimat könnyű más tetoválásokkal párosítani” – mondja Bennington. – „A legtöbb cuccomból patchworköt készíthetsz.”
@Badluckveteran

Dr. Lakra – Oaxaca

Dr. Lakra talán a legkeresettebb művész Mexikóban. Skorpiók, tűzokádó varangyok és más pszichedelikus szörnyek… akár egy Bosch-lázálom.
„Az én stílusom nem stílus” – mondja. „Csak ugrok egyik helyről a másikra.”

A mai fiatal mexikói avantgárd művészek közül neki sikerült legjobban ötvöznie Mexikó illusztrációit és grafikai hagyományait a prekolumbián művészettel.
A tetováláson kívül művészete a talált képek és tárgyak – például babák, régi orvosi illusztrációk és az 1950-es évek mexikói magazinjainak képei – makabér vagy tetováláshoz hasonlatos mintákkal való díszítéséből áll.
@doktorlakra

Horinao – Tokyo

Hagyományos japán wabori sztiló – sakura virágok, koi halak, démoni oni maszkok – magas színvonalú kivitelezése, játékos, modern csavarokkal.
Amennyiben Horinaora esik a választásod, lemondhatsz a testeden lévő legjobb területekről, mivel ezek a darabok általában nagyok és több elemet tartalmaznak.

„Ha egy felkaron dolgozom, általában örvényeket, szelet, felhőket, sziklákat és hullámokat építek be a háttérbe” – mondja Horinao. „A fókuszpont természetesen a műalkotáson van, de mindig azon gondolkodom, hogyan lehet a témát összefonni a bonyolult háttérrel.”
@horinao1

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Slinkachu: nagy dolgok a kis világban

Urias az óriások között

Shintaro Kago: a guro manga guru

Szép „fájdalmak” – Aches világa

One in a Milivo: Boogie menni Amerika

Halálcsillag születik – John Berkey, aki megihlette a Star Wars ikonikus képkockáit, de a filmet sosem látta