Barion Pixel

Ken Block a DC Shoes és a Hoonigan alapítója halálos snowmobile balesetet szenvedett Utahban

4BRO

2023.01.03.

1 perc

Ken Block halálhírét csapata, a Hoonigan jelentette be Instagram-oldalán magyar idő szerint keddre virradóra.

Mély sajnálattal megerősítjük, hogy Ken Block ma motorosszán-balesetben elhunyt. Egy látnok, úttörő és példakép volt, de ami a legfontosabb, jó apa és férj. Hihetetlenül fog hiányozni” – írták Block versenycsapatának, a Hoonigan Instagram-oldalán.

A Wasatch megyei seriffhivatal tájékoztatása szerint Block helyi idő szerint hétfő délután 2 órakor egy meredek lejtőn haladva bukott, aminek következtében a jármű a testén landolt. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a kiérkező mentők minden erőfeszítése ellenére a helyszínen életét vesztette.

Azon túl, hogy világszerte a raliversenyzés és az autós kaszkadőrmutatványokról (Gymkhana-videószériája) híresült el, Block az extrém sportok úttörője volt. Kevesen tudják róla, de éveken keresztül olyan sportokban is versenyzett, mint a snowboard, gördeszka és motocross. Majd ezt követően a DC Shoes társalapítójaként megszámlálhatatlan gördeszkásnak segítette karrierjét. Tényleg nehéz lenne felsorolni, a lista olyan hosszú.

Block 24 alkalommal indult a WRC-ben. Legjobb eredményét Mexikóban érte el, ahol 2013-ban a hetedik helyen végzett. Emellett Spanyolországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában és Új-Zélandon is top10-es eredményeket ért el a rali élvonalában eltöltött 12 éves, beugró karrierje során.
A ralizás mellett Block a rallycrossban is kipróbálta magát, ahol a mára már megszűnt GRC sorozatban az élmezőnyben szerepelt.

Ken Block hozzáadott értéke felbecsülhetetlen, amit az extrém sportok terén és azon túl adott számunkra, de most gondolataink és együttérzésünk a családdal van. Az 55 éves legendát felesége Lucy, valamint három gyermeke gyászolja.

R.I.P. Ken Block (1967-2023)

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Jay Adams: az OG definíciója

Gördeszka mindhalálig: Judi Oyama

„Azért a víz az úr!” – a Laird Hamilton-sztori

Az amerikai foci véres hőskora

Peter Freuchen – a viking Indiana Jones

A filléres krúzolás öröme