Barion Pixel

Közös ajándékszettel emlékezik meg a Shinola és a Burton Jake Carpenterről

Marton Kamilla

2021.04.29.

1 perc

Shinola és a Burton Snowboards összeállt, hogy egy közös ajándékszettel emlékezzenek meg Jake Crapenteről, aki a Burton Snowboards alapítója, és a snowboardvilág legnagyobb ikonja volt.

A teljes szett igazi ritkaságnak számít, és egyébként ma, Jake születésnapján kezdték el árulni 1200 dollárért.
A „The Jake Burton Carpenter Shinola Gift Set” igazi relikviákkal készült a sportág rajongóinak. A készletben megtalálható a Shinola x Burton JBC Duck Watch nevű óra, amely rozsdamentes acélból és zafírkristályból készült. A limitált kiadású darab hátulján látható egy 3D-s kép is, melyen Jake a klasszikus BB1 boardon csúszik, amely a Burton első deszkája volt. Az óra „kalandbiztos”, szinte bármilyen körülmények között társad lehet a sportban.

A szetthez jár egy könyv is, melyben Jake ikonikus pillanatait láthatjuk összegyűjtve a családja, barátai és világhíres fotográfusok képein és sztorijain keresztül.
A szett legizgalmasabb darabja a Burton Backhill Board (BB1) másolata. Az eredeti BB1-et 1979-ben dobták piacra elindítva ezzel a márkát a siker havas útján.
Fontos megjegyezni, hogy mivel ezt a replikát bemutatódarabnak szánták, így biztosan nem menne át Jake minőség tesztjén.

A szett legizgalmasabb darabja a Burton Backhill Board (BB1)
másolata. Az eredeti BB1-et 1979-ben dobták piacra elindítva ezzel
a márkát a siker havas útján.

Az utolsó összetevő a bőr hűtőtáska. Ebben érkezik ugyanis a könyv és az óra is, mely ötletet a Step-On bakancsok táskája inspirált, hogy az unalmas kartondobozok helyett inkább egy praktikus, több funkciós táskában küldjék ki a termékeket.

A Vermont hegyvidéki szerény kezdetek után Jake megváltoztatta a világot, és egy teljesen új kultúrát, közösséget és életstílust támogatott azáltal, hogy annyit szórakozott, amennyit csak tudott. Ő volt és örökké lesz minden idők legbefolyásosabb snowboardosa” – írták a Burton hivatalos oldalán. Ride on Jake!

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Travis Pastrana 199 élete

A világ peremén lógva: A magányos alpinista legendája

Gabe Brooks tragédiája a mai napig az egyik legnagyobb kérdőjelet hagyta maga után a BMX törtenetében

Ross Edgley – a világ legfittebb embere?!

J. Grant Brittain, aki nemcsak művészetté, hanem egy életforma kifejezőeszközévé tette a gördeszkás fotózást

Amikor megfagy a pokol: Douglas Mawson túlélésért folytatott küzdelme az Antarktiszon