Barion Pixel

Surrealogy avagy horrorszkóp

Benedek Csanád

2021.12.12.

2 perc

Üdvözlet Szürreálliában! Mondd meg mikor születtél, és megmondjuk milyen tejszínhab illik a mobiltelefonodhoz!

Szombat Éva és Pápay Fanny új, közös projektjében a csillagjegyek köré épült szürreális világ elevenedik meg.

A Surrealogy (=szürreális asztrológia) egy vizuális zodiákus, ami az összes csillagjegyet olyan látványokká költi át, amik nemhogy valószerűtlenek, de egyenesen képtelenek. Nézd meg a csillagjegyed, és azon keresztül egy másik világot nyitnak a képek! Meghökkentő és merész koncepcióval egy direkt túltolt, giccsbehajlóan harsány fotósorozattal állt elő a Capa-nagydíjas fotográfus Szombat Éva és Pápay Fanny grafikus.

Kos
Bika
Ikrek
Rák
Oroszlán
Szűz
Mérleg
Skorpió
Nyilas
Bak
Vízöntő
Halak

A projekt ötlete 2019-ben fogant meg a két alkotó fejében, a zodiákus és az
asztrológia játékos értelmezése mellett azért döntöttek, mert egyszerre
volt benne megkötés, de mégis lehetőség a fantázia elszabadítására.

A Surrealogy tizenkét kép a horoszkóp csillagjegyei alapján, melynek elkészítése váratlanul hosszú lett, a Covid miatt két évig tartott. Nem jöttek meg a megrendelt speciális kellékek, több szervezést igényelt a megvalósítás. A modellek közül kiemelném az állatövi jegyeknél az „oroszlánt” megtestesítő Tepsikét, a perzsa macskát, aki minden főgonosz és boszorkány álma. Egészen biztosan sötét erőkkel cimborál.

A kasztrológia jegyében

Elég szabadan értelmeztük a jegyeket, volt olyan, amikor konkrétan megjelenik az adott jegy szimbóluma (pl.: skorpió, ikrek), de volt amikor nagyon távoli asszociációk mentén jutottunk el a végső formához (pl.: nyilas, kos,)” – nyilatkozták a szerzők.

Kihagyott állatövön aluli lehetőség a titkos 13. csillagjegy, a „kígyótartó” (bizony van ilyen), ami egészen biztosan beindította volna a lányok fantáziáját.

A sorozatból meglepően trendi ruhakollekció is lett. Igazi vaporwave kelléktár. Ezen az oldalon lehet szemezgetni, aki karácsonyra felöltöztetné Damient.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Slinkachu: nagy dolgok a kis világban

Urias az óriások között

Shintaro Kago: a guro manga guru

Szép „fájdalmak” – Aches világa

One in a Milivo: Boogie menni Amerika

Halálcsillag születik – John Berkey, aki megihlette a Star Wars ikonikus képkockáit, de a filmet sosem látta