Barion Pixel

Tagek a világ körül – Velence

Kovács Tamás

2020.12.08.

1 perc

Első állomás Velence. Többször jártam már ebben a városban. A világ egyik legfurcsább helye. Egy süllyedő föld, aminek belsejében csak gyalog tudsz közlekedni, illetve vízi járművel. Az átlagember azért jön ide, hogy megszemlélje ezt a szuper romantikus várost, aminek minden egyes szeglete a múltat idézi. A világ minden pontjáról ellátogatnak ide, csak azért, hogy akár egy délutánra is megéljék a város furcsaságát, különlegességét.

A turistákon kívül rengeteg a nászutas, akik a szerelmük egyik csúcspontját itt szeretnék átélni. Azonban a velencei maszkabál az, ami a legtöbb kíváncsiskodót a városba vonzza. Ez az esemény egy nagyon kultikus felvonulás, ami a város egész területére kiterjed. Ebben a városban rendezik meg kétévente váltakozóan Európa, sőt az egész világ egyik legrangosabb kortárs művészeti és építészeti biennáléját.

Engem ugyanakkor nem csak ezek az élmények bűvölnek el ebben a monumentális városban, hanem a rengeteg „tag” ami körülveszi ezt a nagymúltú várost.
Nem tönkreteszi a házakat, hanem egy leképezést ad a nagyvilágról, többlettartalommal látja el azt. Itt találkozik szimbolikusan Európa és Amerika, mi több a világ nemzetei. Itt valami olyan kulturális sokk éri a városi kószákat, felfedezőket, akik elemezni kezdik a salétromos házak falait, amit csak Velencében tudnak megtapasztalni a kultúra ezen ágazatának a kifinomult szakértői. Ebből a letaglózó élményből állítottunk össze egy bővített képanyagot számotokra.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Mit keres egy idegen a lakásodban, miközben meztelenül mászkálsz?

Metálzenekarokat és horrorfilmeket inspiráltak Zdzisław Beksiński elátkozott világai

Harmonikus tökéletlenség 35mm-en: Seb Zanella-portré

Elitpalántából lett a New York-i utcai művészkultúra legnagyobb ikonja Dash Snow

Joan Cornellà halálos mosolya