Barion Pixel

Jövőre érkezik a Tony Hawk életét feldolgozó dokumentumfilm

Pál Attila Márk

2021.08.19.

2 perc

Nagyszabású dokumentumfilm készül minden idők legnagyobb gördeszkás ikonjáról, Tony Hawkról – számolt be róla exkluzív anyagában a Variety.

Annak ellenére, hogy hivatalos megjelenési dátum (azon túl, hogy 2022-ben érkezik) még nincs, a film már most is meglehetősen jó állapotban van, ugyanis mint az kiderült már évek óta forog Sam Jones rendezésében és a Duplass Brothers producercsapat felügyeletében.

„Az elmúlt években szépen csendben dolgoztunk ezen a projekten. Lenyűgöző, hogy Tony milyen mély betekintést engedett az életébe és a gördeszkás sporthoz való viszonyába.” – nyilatkozta Mark Duplass producer.

Az egyelőre még cím nélküli készülő dokumentumfilm az 53 éves Hawk életére és karrierjére koncentrál majd, arról pedig, hogy ne nélkülözze a gördeszkás szakmaiságot a már fentebb említett rendező gondoskodik, aki egyfelől szintén gördeszkás, másfelől pedig már korábban is dolgozott együtt a Birdmannel egy televíziós interjúsorozatban.

„Egész életemben gördeszkás voltam,
így ez egy szerelemprojekt számomra.” – nyilatkozta a rendező.

A filmmel kapcsolatban egyébként maga Hawk is megszólalt, aki előrehaladott folyamatokról számolt be.

„Minden szükséges anyagot rögzítettünk már a filmhez, már a szerkesztési fázisban tart a projekt. Próbáltam a srácoknak annyi archív anyagot és interjúkészítési lehetőséget a rendelkezésükre bocsátani, amennyit csak tudtam.” – mondta a Variety-nek Hawk.

A legendás gördeszkás egyébként a mai napig aktív. Ha éppen nem punkrock bandában énekel, akkor éppen versenyzik, legutóbb az augusztus eleji XGamesen vett részt, majd a tokiói olimpia gördeszkás pályáját is személyesen tesztelte.

Nem ez lesz az első hivatalos dokumentumfilm, ami Hawkról készül, hiszen a tavalyi évben jelent meg a saját nevével fémjelzett videójátéksorozat történetét feldolgozó alkotás is, ami a Pretending I’m a Superman címet kapta a játéksorozat egyik ikonikus dala után. Bár ez nem teljesen az ő személyére fókuszál érdemes lehet tenni vele egy próbát, ugyanis Hawk és a THPS sorozat nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a gördeszkázás olyan szintre jusson, ahol napjainkban tart.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Bad Sport: a sport árnyékos oldala

STAX kiadó, ahol a lélek zenéje született

Primal: a bennünk élő ősember

Urotsukidōji, a tiltott gyümölcs. Csakis elvetemülteknek!

Summer of Soul: a fekete Woodstock

Scavengers Reign: élni és élősködni hagyni