Barion Pixel

XGames: 12 és 13 éves csodagyerekek alázták a gördeszkás mezőnyt

Pál Attila Márk

2021.07.20.

1 perc

A gördeszkás világ már nagyban az olimpiára fókuszál, azonban annak egyfajta főpróbájaként július 16-17-én – csakúgy, mint ahogy Tókióban is zajlani fog – zárt kapuk mögött megtartották az idei év egyetlen nyári XGames-ét.

A legendás versenysorozat nem csak az időzítés és a lebonyolítás miatt volt különleges, ami az amerikai ridereknek sokkal fontosabb volt, hogy a rendezvény visszatért, vagy inkább hazatért gyökereihez, ugyanis az extrém játékoknak a dél-kaliforniai Riverside, Ramona, és Vista adott otthont.

A show-t végül két szemtelenül fiatal rider lopta el, méghozzá a nemek szerinti eloszlásban. A női park kategóriában, ami egyben olimpiai szám ezért érdemes extrán figyelni a végeredményt, mert sokat mondó lehet, az a Sky Brown végzett az első helyen, aki csupán alig több mint egy hete töltötte be a 13-at. Brown a japán Mami Tezukát és a szintén olimpiai résztvevő Bryce Wettsteint utasította maga mögé.

Ami a legdurvább Sky Brown produkciójában, az az hogy a négy menetéből négyet hibátlanra teljesített, és mindezt nulla nyomás alatt, ugyanis az első menete után rögtön átvette a vezetést egy utolérhetetlen menettel. Elképesztő!

A hétvége másik hatalmas meglepetését a brazil Guy Khury okozta, aki még Brownnál is fiatalabb, és mindössze 12 évesen zsebelhette be a férfi vert best trick kategória legjobb trükkjéért járó díjat. Khury az ő signature trükkjét, a fakie backside 1080-at húzta elő és lépett ezzel Tony Hawk nyomdokaiba, akit egyébként sikerült is megelőznie a hétvégén. Azt is mindenképp meg kell itt említeni, hogy ezt az eddig lehetetlennek tűnő trükköt egy évvel ezelőtt landolta először és elsőként a világon, amit többek között a Guinness World Records is hitelesített.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Volt egyszer egy Kalifornia

Braille Skateboarding: szcientológus deszkások, akiket mindenki utál

Ki az NBA legjobb deszkása?

Skate or die: országok, ahol a gördeszkázás a túlélést jelenti 2. rész

Project Fearless – ismerd meg Amszterdam legfiatalabb gördeszkás lánycsapatát

Tokió 2020: minden idők egyik legmagasabb pontszámával szerzett aranyat a férfi gördeszka park kategória győztese