Barion Pixel

Tokió 2020: az 53 éves Tony Hawk is tesztelte az ötkarikás skateparkot

Pál Attila Márk

2021.07.24.

0.5 perc

Ahogy arról évről évre tanúbizonyságot tesz, az 53 éves Tony Hawk megint csak bizonyította, hogy a kor csupán egy szám. Mindenki kedvenc Birdmanje ugyanis az NBC kötelékében éppen Tokióban tartózkodik, ahol szakértőként és szakkomentátorként elsőkézből igyekszik megtapasztalni az első ízben debütáló gördeszkás számok izgalmait.

Annak ellenére, hogy Hawk még mindig aktív (az elmúlt héten például az XGames nyomta még a történelmet író 12 éves Guy Khury-val egyetemben) nem lesz ott versenyzőként az Ariake Urban Sports Parkban, hiszen kedvenc száma, a félcső nem szerepel a hivatalos olimpiai számok között.

Lesz azonban park kategória, aminek a félcsőhöz hasonlóan szintén az ívek adják az alapját. Így fordulhatott elő, hogy a legendás gördeszkás személyesen is lemeózta a gondosan és kreatívan összeállított teknőrendszert. Erről természetesen videós bizonyítékok is készültek, amiket Instagram-oldalán osztott meg a nagyérdeművel:

https://www.instagram.com/p/CRnm0rigg2b/?utm_source=ig_web_copy_link

„Biztos vagyok benne, hogy az olimpia segíteni fog a gördeszkázás nemzetközi megítélésének növelésében, és olyan közönség elé tárja szenvedélyünket, amely még soha nem látta, vagy egyszerűen nem volt hajlandó befogadni azt. (…) Úgy gondolom, hogy ez lesz az egyik legérdekesebb esemény az olimpiai játékok idei programjában.” – nyilatkozta Hawk a Huffington Postnak.

A gördeszkás számok bemutatkozására magyar idő szerint július 25-én vasárnap hajnalban, valamint július 26-án hétfő hajnalban kerül sor a street kategóriákkal.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

„Azért a víz az úr!” – a Laird Hamilton-sztori

Az amerikai foci véres hőskora

Peter Freuchen – a viking Indiana Jones

A filléres krúzolás öröme

Rúzs és síléc a sarkvidéken

A sötétség tengere: a szörfözés árnyékos oldala