Barion Pixel

Női snowboardfilm nem csak csajoknak: a TNF új filmjében bemutatkoznak a sportág női ikonjai

Pál Attila Márk

2020.11.30.

2.5 perc

Motivációs erővel is bíró promóciós anyagot hoztak össze a The North Face snowboardcsapatának női riderei. A nagyszerű 3 az 1-ben összeállítás egyszerre mutatja be női csapat sokszínűségét, nagyon diszkréten, szinte már észrevehetetlenül az új kollekciót, valamint a lányok csapatösszetartó brit columbiai túrájának hangulatát. Az egyetlen gond a filmmel, hogy csupán tíz perces.

Van valami egészen lenyűgöző abban, hogy annak ellenére mennyire fiatal sportág, a snowboardozás milyen természetességgel képes a női ridereket megszólítani, bevonzani és magába szippantani. Megadja nekik is ugyanazt a figyelmet, mint a férfi társaiknak és nem próbálja görcsösen, erőltetve emancipálni őket, mint ahogy azt a gördeszka teszi.
The North Face: Facets című kisfilmje a tökéletes példa erre, amiben az amerikai márka női csapatának deszkásai mesélnek először magukról és a kezdeti nehézségeikről, majd pedig egymásról, természetesen úgy, hogy közben lélegzetelállító felvételek és emberfeletti teljesítmények pörögnek a vásznon. Leanne PelosiJess KimuraMarion HaertyMary Rand és Amanda Hakinson mind-mind olyan ikonok, akik teljesítményeikkel új szinteket állítottak fel a sportágban és bebizonyították, hogy a nők is képesek érvényesülni a snowboardozáson belül.

Van valami egészen lenyűgöző abban, hogy annak ellenére mennyire fiatal sportág, a snowboardozás milyen természetességgel képes a női ridereket megszólítani, bevonzani és magába szippantani.

A különböző háttérből érkező, eltérő stílusú és karakterű lányokban egy valami közös: a hegy és a snowboardozás szeretete. Ezért fogták a csapatot és elvitték egy nagyszerű freeride túrára a kanadai Brit Columbia tartományban található Retallackba, ahol néhány napot töltöttek együtt hol -55 fokban, a legparább hegyoldalakon túrázva (majd a covid-19 közbeszólt, ezért is látható kiegészítésként ennyi archív felvétel a videóban).
Érdemes megfigyelni a filmben, hogy hogyan alkalmazkodott a számára szokatlan freeride körülményekhez az abszolút jibbes múlttal rendelkező Mary Rand, vagy a szintén a főként freestyle szakágban ismertté vált Jess Kimura, akik nem hagyták magukat és saját játszóterükké alakították mélyhavas lejtőket. Ezzel bizonyítva azt is, hogy igenis van átjárás a freestyle és freeride stílusok között.

9500,9501,9502,9503,9504,9505
Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

A kanadai lakókocsipark, ahol még Snoop Dogg is szívesen lakna

LÉGY önmagad!

Leviathan – A mű, amelynek nem volt helye Oroszországban, de most már sehol sem?

Az Oscar-díjas BMX bandita – a Spike Jonze-menet

Ricky Gervais azt mondta, nem égünk el a pokolban – de azért legyünk kedvesek

Amerika Madarai és a történelem egyik legelfuseráltabb műkincsrablása