Barion Pixel

Tokió 2020: az elmúlt 30 év legérdektelenebb nyitányával rajtolt az olimpia

Pál Attila Márk

2021.07.26.

0.5 perc

Amerikai nézettségi adatok alapján nem igazán érdekelte az embereket a Covid-19 fertőzés miatt 2021-re halasztott tokiói olimpia, írja a The Wrap. Hasonlóan rossz nézettségi eredményért az 1992-es barcelonai nyári játékokig kell visszamenni, amit most egy hajszállal ugyan, de megelőzött Tokió. Az amerikaiak adatai szerint 17 millió néző követte élőben a megnyitót.

Az eredményt természetesen egyből vizsgálni kezdték a szakemberek, akik arra jutottak, hogy egyrészt az egy éves csúszás sem tett jót a rendezvény népszerűségének, de ott van még a covid elleni küzdelem is, ami a tavalyi évhez hasonlóan még mindig uralja a közbeszédet és a közhangulatot. Ami talán azonban (szerintünk is) a nézettség csökkenésének fő oka lehetett, az az időeltolódás, hiszen az NBC 4 órás közvetítése reggel 7 órakor vette kezdetét pénteken.

Csak hogy kontextusba tudjuk helyezni a történteket érdemes egy pillantást vetni a szintén akadozva induló riói olimpia adataira: a brazíliai megnyitón 26,5 millió néző csatlakozott be a ceremóniába, amit akkor minden idők második legrosszabb nézettséggel rendelkező olimpiai megnyitójának könyveltek el. A csúcsot egyébként a 2012-es londoni tartja a maga 40 millió nézőjével.

Persze nem győzzük hangsúlyozni, hogy ezek az adatok az amerikai eredményeket tükrözik, azonban az ottani showbiznisz, valamint reklámpiac nagysága és fontossága, továbbá az ország politikai és sportdiplomáciai szerepe miatt mindenképp érdemes szemmel tartani az olimpia népszerűségének alakulását.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

J. Grant Brittain, aki nemcsak művészetté, hanem egy életforma kifejezőeszközévé tette a gördeszkás fotózást

Amikor megfagy a pokol: Douglas Mawson túlélésért folytatott küzdelme az Antarktiszon

Nem lelte helyét e Földön, ezért inkább körbejárja, motorral…

Colin Fletcher, a gyalogtúra királya

Ridin’ High. Keretbe foglalt pillanatok.

Az életmentő története, aki megnyerte a világ egyik legveszélyesebb szörfversenyét