Barion Pixel

Top10: ők az elmúlt év legjobban kereső sportolói

Pál Attila Márk

2021.05.13.

1.5 perc

Idén is összeállította tízes listáját az elmúlt egy év legjobban kereső sportolóiról a Forbes.

A világ tíz legjobban fizetett sportolója 1,05 milliárd dolláros adózás előtti jövedelmet vitt haza az elmúlt 12 hónapban, 28%-kal többet, mint a tavalyi legjobban keresők. Az összeredmény egyébként csak néhány millióval maradt el a 2018-as, 1,06 milliárdos rekordtól (abban az évben csak Floyd Mayweather 285 millió dolláros jövedelmet ért el).

Karrierje során először az UFC-s Connor McGregor végzett az első helyen 180 millió dolláros bevételével, amit meglepő módon nem bunyóiból, hanem főként whiskey-bizniszéből hozott össze, miután 150 millió dollárért eladta részesedését a Proper No. Twelve-ből a Proximo Spiritsnek. Ez egyébként második megjelenése volt ezen a listán, legutóbb 2018-ban a negyedik helyen végzett 99 millióval, melyben nagy szerepet játszott a Mayweather elleni legendás összecsapása.

Karrierje során először az UFC-s Connor McGregor végzett az első helyen 180 millió dolláros
bevételével, amit meglepő módon nem bunyóiból, hanem főként whiskey-bizniszéből hozott
össze miután 150 millió dollárért eladta részesedését.

Rajta kívül egyébként még három sportoló ért el 100 millió dollár feletti bevételt: a második helyezett Lionel Messi, aki 130 milliót hozott össze, a harmadik Cristiano Ronaldo 120 millióval, valamint némi meglepetésre az NFL quarterback Dak Prescott, aki 107,5 millióval gazdagodott.

Connor McGregor 180 millió
Lionel Messi 130 milló
Cristiano Ronaldo 120 millió
Dak Prescott 107,5 millió
Lebron James 96,5 millió
Neymar 95 millió

A lista további szereplői: 7. Roger Federer – 90 millió dollár; 8. Lewis Hamilton – 82 millió dollár; 9. Tom Brady – 76 millió dollár; 10. Kevin Durant – 75 millió dollár.

A lista összeállításához 2020. május 1. és 2021. május 1. közötti időszakot vették alapul, a végeredménybe pedig a nyereményeket, fizetéseket és a különböző bónuszokat kalkulálták bele. Az olyan sport franchise-ok esetében, melyeknél egy szezon még májusban is tart (például az európai labdarúgásban) a teljes szezonra kivetített fizetési összegeket is beleszámolták.

Az egyéb üzletekből származó bevételeket, mint például a szponzori pénzeket, megjelenési és egyéb licencszdíjakat az iparági bennfentesekkel folytatott beszélgetések alapján határozták meg a Forbes újságírói. Az adókat, ügynöki díjakat, egyéb költségeket, vagy befektetésből származó nyereségeket a végösszegek nem tartalmazzák.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Michael Jordan tizenkettesben

Ryan Sheckler és a siker ára

Karnyújtásnyira a nagy fehértől

Rodney Mullen – Az ember, aki újra feltalálta a gördeszkát

Végtisztesség a felhők felett

Miért emelkednek a gördeszka lapok árai?