Barion Pixel

Drake 40 millió dollárért vásárolt műcsirkét

Pál Attila Márk

2021.05.20.

1 perc

A fenntarthatóságba és ezzel egyúttal a jövőbe fektetett be a Billboard-lista elmúlt tíz évének legsikeresebb zenésze Drake, miután bevásárolta magát egy húshelyettesítőket gyártó cégbe. 40 millió dollárral támogatta meg ugyanis az amerikai Daring Foods cégbe, ami növényi alapú csirkehús-helyettesítő ételeket gyárt.

Úgy tűnik, hogy a húshelyettesítők lettek az élelmiszeripar bitcoinjai, azzal a különbséggel, hogy előbbi kifejezetten jó hatással van a környezetre. Az elmúlt néhány évben ugyanis rengeteg a Daring Foodshoz hasonló cég jelent meg a piacon a kriptopénzhez hasonló óriási sikerrel. Céljuk természetesen az, hogy könnyítsék az állattartásból kifolyólag a környezetre nehezedő nyomást. Az ilyen jellegű környzetszennyezéssel általában a marhatartást szokták azonosítani, azonban Drake cége a csirkehús táplálékláncból való eltávolítását tűzte ki célul.

„Azonnal felkelketette az érdeklődésemet a Daring Foods küldetése,
ami arra törekszik, hogy megváltoztassa az étkezési szokásainkat. Nagyon izgatott vagyok, hogy egy olyen
cégbe fektethetek be, ami olyan terméket gyárt, amit én is kifejezetten élvezettel
használok.” – nyilatkozta a kanadai rapper.

Aki követi Drake karrierjét annak valószínűleg nem túl nagy meglepetés Drake beruházása, hiszen a rapper néhány évvel ezelőtt már beszélt arról, hogy vegetáriánus életmódra váltott. A cégbe pumpált több mint egymilliárd forinttal egyelőre az amerikai piacon történő terjeszkedés a cél, így valószínűleg egyhamar még nem fogunk Drake műcsirkéiből falatozni.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Gasztronómiainak kicsit sem nevezhető kalandozások az evőversenyek világában

Étkezési kulturális érdekességek

Az ország legfinomabb kenyere

A Botellón Terasz 4 napig közel hozza a Távol-Keletet

Kipróbáltuk a budai skybárt – nem csak sör mániásoknak

A spanyol gasztronómia szerelmesei készüljenek – Spanish Food Fiesta a Botellón Teraszon