Barion Pixel

Tokió 2020: deszkasportolókból kerültek ki az olimpia legpechesebb sportolói

Pál Attila Márk

2021.07.24.

2 perc

A modern olimpia 125 éves történetében először szerepel a hullámszörf és a gördeszka a hivatalos programban. A július 23-án kezdődő megmérettetésen szörfben 20 férfi és 20 nő verseng, míg gördeszkában 40-40 versenyző méri össze tudását két számban az olimpiai aranyért. A program szerint a legújabb versenyszámokat július 25. és augusztus 5. között rendezik meg Tokióban

A szörfös számoknak a Sidasita Beach ad otthont, ahol az előrejelzések szerint ígéretes hullámokkal várják az atlétákat, akár “head high” nagyságú swellekkel, míg gördeszkában egy kifejezetten erre az alkalomra épített hatalmas skatepark komplexumban csapnak össze a deszkás olimpikonok.

Sajnos két rossz hír azonnal érkezett a deszkasportok háza tájáról. A portugálok szörfös reménysége Frederico Morais, valamint a női park gördeszka kategória holland versenyzője, Candy Jacobs is pozitív koronavírustesztet produkált minden óvintézkedés ellenére, ezért számukra sajnos az olimpia véget ért.
A történtek pedig ugye annak fényében számítanak extrán nagy veszteségnek nekünk rajongóknak, de elsősorban természetesen az érintett versenyzőknek, hogy ezek a sportolók az újkori olimpia történelmének legújabb fejezetét írták volna azzal, hogy elsőként szerepelnek a frissen debütáló számaikban.

Frederico Morais
Candy Jacobs

A vizes és betonhullámos izgalmakat Magyarországon az Eurosport műsorán követhetitek, további információkat a szörf számról a https://isasurf.org/event/tokyo-2020/, míg a gördeszkázásról pedig a http://www.worldskate.org/ oldalakon találhattok!

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Ang Rita – hordárból legenda. Igazságot a serpáknak!

Michael Jordan tizenkettesben

Ryan Sheckler és a siker ára

Karnyújtásnyira a nagy fehértől

Rodney Mullen – Az ember, aki újra feltalálta a gördeszkát

Végtisztesség a felhők felett