Barion Pixel

Zöldségekből készült Birkin táskát mutatott be a Hermès és Ben Denzer

Marton Kamilla

2021.06.11.

0.5 perc

A világ legelitebb és legdrágább kézitáskáját gondolta újra Ben Denzer amerikai művész, amikor almából, banánból, spárgából, uborkából és káposztából is elkészítette a Hermès ikonikus táskáját, a Birkint.

Mindegyik táska „good enough to eat”, azaz elég jó ahhoz, hogy megegyék, de sajnos ahhoz már nem igazán, hogy hordani is lehessen.

A Birkin táska ötlete egy Párizsból Londonba tartó járaton született meg 1984-ben, amikor Jane Birkin brit színésznő Jean-Louis Dumas-nak, a Hermès ügyvezetőjének mesélt arról, hogy fiatal anyaként nem talál az igényeinek megfelelő táskát – olvasható a Hermès hivatalos oldalán.

A Birkin táskák eredetileg bőrből készülnek, és minden darabot egyetlen mesterember készít el a varrástól a festésig, az ára pedig 8000 dollártól a végtelenségig terjed. Miért csináltak hát zöldséget a világ legjobb minőségű táskájából? Ez már egy olyan művészi magasság, amit nem sikerült megugranom, ezért sajnos nem tudom a választ.

Tisztelt Olvasó!
A magazinnak szüksége van a segítségedre, támogass minket, hogy tovább működhessünk!

A 4BRO magazint azért hoztuk létre, hogy olyan egyedi és minőségi tartalmak születhessenek, amelyek értéket képviselnek és amik reményeink szerint benneteket is érdekelnek.

Az ilyen tartalomalkotás azonban időigényes és egyben költséges feladat, így ezen cikkek megszületéséhez rátok, olvasókra is szükség van.
A magazin működtetésére nagylelkű és folyamatos támogatásotok mellett vagyunk csak képesek. Kérjük, szállj be te is a finanszírozásunkba, adj akár egyszeri támogatást, vagy ha megteheted, legyél rendszeres támogatónk.

Amennyiben értékesnek érzed munkánkat, kérlek támogasd a szerkesztőséget a cikkek megosztásával.
Kapcsolódó cikkek

Gasztronómiainak kicsit sem nevezhető kalandozások az evőversenyek világában

Étkezési kulturális érdekességek

Az ország legfinomabb kenyere

A Botellón Terasz 4 napig közel hozza a Távol-Keletet

Kipróbáltuk a budai skybárt – nem csak sör mániásoknak

A spanyol gasztronómia szerelmesei készüljenek – Spanish Food Fiesta a Botellón Teraszon