A világ legelitebb és legdrágább kézitáskáját gondolta újra Ben Denzer amerikai művész, amikor almából, banánból, spárgából, uborkából és káposztából is elkészítette a Hermès ikonikus táskáját, a Birkint.
Mindegyik táska „good enough to eat”, azaz elég jó ahhoz, hogy megegyék, de sajnos ahhoz már nem igazán, hogy hordani is lehessen.
A Birkin táska ötlete egy Párizsból Londonba tartó járaton született meg 1984-ben, amikor Jane Birkin brit színésznő Jean-Louis Dumas-nak, a Hermès ügyvezetőjének mesélt arról, hogy fiatal anyaként nem talál az igényeinek megfelelő táskát – olvasható a Hermès hivatalos oldalán.
A Birkin táskák eredetileg bőrből készülnek, és minden darabot egyetlen mesterember készít el a varrástól a festésig, az ára pedig 8000 dollártól a végtelenségig terjed. Miért csináltak hát zöldséget a világ legjobb minőségű táskájából? Ez már egy olyan művészi magasság, amit nem sikerült megugranom, ezért sajnos nem tudom a választ.